Taner Yıldız: ABD ve AB ülkeleri terör olayları karşısında sessiz kaldı

Taner Yıldız: ABD ve AB ülkeleri terör olayları karşısında sessiz kaldı

Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi olan terörü sonlandırmak üzere olduğunu ifade ederek, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerini eleştirdi. Yıldız, "Belçika'daki saldırı sonrası Paris'teki Eyfel Kulesi'ne Belçika bayrakları renginde özellikle ışıklandıranlar, İngiltere'de krallığa özellikle Belçika bayrağı asanlar, ABD'de bir kısım eyaletlerde bayrakları yarıya indirenler ne yazık ki Türkiye'de ki terör olayları karşısında sessiz kalmışlardır." dedi.

AK Parti Kayseri İl Teşkilatındaki nöbetçi vekil uygulamasında bu hafta Başbakan Başdanışmanı Taner Yıldız nöbetçi oldu.

Geçen hafta içerisinde ülke ve dünya gündeminin terör olayları olduğunu aktaran Yıldız, "Türkiye'de hepimizi derinden yaralayan İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının üzerine yine dünya gündemini etkileyen Belçika'da ki 3 büyük saldırı gerçekleşti. Terörün milletinin, terörün dininin olmadığını her zaman söylüyoruz. Bir kez daha bunu gördük. Bu konuda empati yapmakta zorlananlar, bu konuda bizi anlamakta zorlananlar özellikle anlamamakta ısrar edenler üzücü hadiseler ile karşı karşıya geldiler. Doğru yaptığımız kadar güçlendiğimiz, yanlışlar yaptığımız kadar zayıfladığımız bir dünyada yaşıyoruz. Biz doğrunun tek olduğunu ve terör karşısında iş birliği yapmamız gerektiğini söylemiştik. Bu konuda yalnıza Belçika'daki saldırı sırasında Paris'teki Eyfel Kulesi'ne Belçika bayrakları renginde özellikle ışıklandıranlar, İngiltere'de krallığa özellikle Belçika bayrağı asanlar, ABD'de bir kısım eyaletlerde bayrakları yarıya indirenler ne yazık ki Türkiye'de ki terör olayları karşısında sessiz kalmışlardır. 'Sizin terörünüz daha kötü, bizim terörümüz daha iyi' anlayışının dünyada özellikle globalleşen bu terör yapısına bir çare olmayacağını bilmeleri lazım. Bana dokunmadığında zararı olmadığını inandığınız bir yapının aslında sizi gelip bir gün vuracağını bilmek lazım. Terörün dilinin özellikle biraz öncede söylediğim gibi herhangi bir devlet ve ülke ayrım yapmaksızın bütün bu yapıya hitap eden bir tarzın olduğunu bilmek lazım. Bu konudaki iş birliğinin temel ortak bir düşman nitelendirerek terörü bitirmekle alakalı yapıda mutlaka fayda sağlayacağı kanaatindeyiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Taner Yıldız: ABD ve AB ülkeleri terör olayları karşısında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER