50 milyon doları 24 saat içinde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Arifiye'de Tank-Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna satılmaması için bir ay içinde 50 milyon dolar bulacağını açıklamasının ardından yurt dışından ciddi bir servet sahibinin kendisini arayarak bu parayı 24 saat içinde vereceğini söylediğini anlattı.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilginç bir bilgi paylaştı: "Daha önce 'Tank-Palet Fabrikası'nı Katar'a vermekten vazgeç, bir ay içinde 50 milyon doları ben bulmazsam siyaseti bırakacağım' dedim. Şimdi süreyi kısaltıyorum. Çünkü yurt dışında ciddi bir servet sahibi olan birisi telefon etti. Dedi ki 'neden bir ay diyorsun, 24 saat içinde o 50 milyon doları ben veririm.' dedi." 

Eskişehir’de Han ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye binası önünde bulunan vatandaşlara seslendi. 

SİLAH FABRİKASI SATILIR MI?

Kılıçdaroğlu fabrikaların satılmasını “bir yere kadar” anladığını söylediği konuşmasında “Allah aşkına bu devletin, ordunun silah fabrikası satılır mı?” diye sordu. 

Kılıçdaroğlu, Sakarya Arifiye'de 1971'den bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet veren Tank-Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna satıldığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Neden götürüp başka bir orduya satıyorsun. Geçen yurt dışında ciddi bir servet sahibi olan, orada iş dünyasının önemli isimlerinden olan, fabrikası, mağazaları olan biri telefon etti. Dedi ki ‘neden bir ay diyorsun, 24 saat içinde o 50 milyon doları ben veririm’ dedi. Bu ülkenin havasını teneffüs ettim, suyunu içtim. 50 milyon doları ben veriyorum. Katar’a o fabrikayı vermesinler'. Şimdi söylüyoruz, vazgeçin diyoruz ama vazgeçmiyorlar."
<< Önceki Haber 50 milyon doları 24 saat içinde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER