Tanker şoförü E.İ.'ye 15 tarım işçisinin öldüğü yerde keşif yaptırıldı


Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, 13'ü kadın ve biri çocuk 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından tutuklanan süt tankeri şoförü E.İ.'ye, kaza yerinde keşif yaptırıldı. Keşif sırasında jandarma geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Hacıveliler Mahallesi yakınlarında, 6 Temmuz 2015 sabahı meydana gelen kazada, tankerle Seydi Aydın yönetimindeki kamyonete çarpıp 15 tarım işçisinin ölümüne sebep olan, bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan E.İ., kaza yerine götürüldü. Burada jandarma aracında tutulan E.İ., keşif için Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı ve mahkeme üyelerinin yanısıra bilirkişi heyetinin gelmesiyle dışarıya çıkarıldı. Keşifte, mağdur ailelerin avukatları da hazır bulundu. Ölenlerin Salihli ilçesi Çökelek Mahallesi'nden gelen yakınları ise jandarma tarafından, kaza yerinin uzağındaki bir noktada tutuldu.

Jandarmanın sıkı korumasında olan E.İ., mahalle girişinde, kazanın ayrıntılarını yer göstererek anlattı. Mahkemede verdiği ifadesini tekrarlayıp İstanbul'dan yola çıktıktan sonra yol boyunca Susurluk, Balıkesir ve Akhisar'da sahur için uygun park yerleri bulamadığından durmadığını, kaza yerine kadar seyir halinde olduğunu söyledi. Sahur yemeğini seyir halinde yediğini anlatan E.İ., kaza yerine yaklaştığı sırada virajdan çıktığını ifade etti. Bu sırada karşıdan gelen arabayı gördüğünü belirterek, "Araç, yavaş yavaş benim şeridime geçmeye başladı. Aramızda yaklaşık 400 metre mesafe vardı. Sinyal vermemişti ama ben köye döneceğini düşünüp onun tarafı olan sol şeride geçtim. Aramızda 200 metre vardı, hızım da 60 ya da 70 km.'deydi. Karşıdan gelen aracın hızlı olduğunu anlayınca kornayla uyardım. Bu anda araç önce kendi şeridine geçmeye çalıştı, sonra tekrar benim şeridime girdi. Ben de frene basmama rağmen duramadım. Çarpışma o anda oldu." şeklinde konuştu.

Sanık şoför E.İ., keşif sırasında Mahkeme Başkanı Ballı ile trafik bilirkişi heyetinin kazaya dair sorularını da cevapladı. Keşfin tamamlanmasından sonra yine sıkı önlemler altında, jandarma acıyla cezaevine gönderildi. Bilirkişi heyetinin, raporunu 10 Mart 2016 tarihindeki duruşmaya yetiştireceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tanker şoförü E.İ.'ye 15 tarım işçisinin öldüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER