Tanrıkulu'dan çok konuşulacak iddia

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu'dan çok konuşulacak iddia

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirdikleri terör saldırısıyla 44 kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına sebep olan teröristlerin İstanbul’un Fatih İlçesi’nde kiraladıkları evde 1 ay boyunca kaldıkları bilgisinin basına yansıdığını hatırlatan Tanrıkulu, “Kaldıkları apartmandakilerin şikayet etmesi ise sonuç vermemiş gerekli işlemler yapılmamıştır. Bu bilgilerin ardından dikkatleri üzerine çeken Fatih İlçesi’nde kayıtsız 2500 evin olduğu iddia edilmiştir. Muhtarlıklar tarafından ilgili mercilere şikayet yapılmasına rağmen bu evlerde kimlerin oturduğunun tespiti için çalışma yapılmadığı bilgisi de iddialar arasındadır.” dedi.

 Bu bağlamda Tanrıkulu şu soruları yöneltti:

1. İstanbul’un Fatih İlçesi’nde kimin oturduğu bilinmeyen 2500 kayıtsız ev bulunduğu iddiası doğru mudur? Bu evlerde terör örgütleriyle irtibatlı kimselerin olup olmadığı ile ilgili çalışma yapılmış mıdır?

2. Özellikle İstanbul’un Fatih İlçesi’nde kayıtsız bu kadar evin olmasında mülki amirlerin ve emniyet birimlerinin ihmali bulunmakta mıdır?  İhmali bulunan sorumlular hakkında soruşturma açılacak mıdır?

3. Bu 2500 ev ile ilgili olarak Muhtarlıklara, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Kaymakamlığa şikayette bulunulmuş mudur? Şikayette bulunulduysa şikayet sonucunda ne işlem yapılmıştır?

4. İstanbul genelinde toplam kayıtsız ev sayısı kaçtır? Bu sayının İlçelere göre dağılımı nedir?

5. Bugüne kadar terör örgütü IŞİD’ın hücre evi olarak kullandığı gerekçesiyle baskın yapılan evlerin kaçı kayıtsız çıkmıştır?

6. Evlerin kayıt altında tutulması ve denetimi için denetimlerin sıklaştırılması düşünülmekte midir?


MuhabirAjans
<< Önceki Haber Tanrıkulu'dan çok konuşulacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER