Tarihi gözlükler Eminönü'nde sergiye açıldı

Tarihi gözlükler Eminönü'nde sergiye açıldı

Ünlü eski aktörler ve siyasilerin kullanmasıyla moda olan gözlükler sergiye açıldı. Eminönü Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda açılan sergide, Steve Mcqueen ve Anthony Quinn gibi ünlü aktörlerin yanısıra, Celal Bayar ve Adnan Menderes gibi siyasilerin kullandığı tarzdaki gözlükler yer alıyor. Sergi 1 Nisan'a kadar açık kalacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gözlükçülük ve Meslek Komitesi'nin katkısıyla hazırlanan Gözlükçülük Tarihine Yolculuk Sergisi açıldı. Birbirinden ilginç yüzlerce ürünün yer aldığı sergide, gözlük ve gözlükçülüğün asırlık serüveni de anlatılıyor. Açılışta konuşan koleksiyoner Mehmet Tekten, sergi hakkında bilgi verirken, kimi gözlüklerin dönem filmleri çeken Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz gibi sanatçılar tarafından talep edildiğini söyledi.

İTO Gözlükçülük Meslek Komitesi Meclis Üyesi Numan Hocaoğlu da gözlükler ile ilgili 7 akademik kurumdan yardım aldıklarını belirtti. Hocaoğlu, "Amatör ruhla başladık. İlkini yaptığımız bu sergiyi inşaallah daha geliştirerek yapmayı düşünüyoruz." dedi. Hocaoğlu, yüzlerce ürün sunduklarına temas etti ve şu açıklamalarda bulundu:

"Bunların içerisinde 1900'lü yıllarından başından beri siyaset adamlarımız, sanatçılarımız, ülkeye mal olmuş isimlerin kullanmış olduğu gözlükler var. Kendi kullanmış oldukları var, bire bir aynıları var. Malumunuz bir siyaset adamı, ünlü birisi veya film sanatçısı bir ürün kullandığı zaman onun hemen bire bir aynısı yapılır. Aynı markası olmasa bile başka marka ile yapılır. Böyle günümüze kadar gelmiş ürünler var. Dediğim gibi siyasilerimiz kullanmış bu ürünleri. Celal Bayar'ın kullanmış olduğu ürünler var, Adnan Menderes'in de kullandığı var. 70'li, 60'lı, 50'li dönemler onlar. 1900'lerin başından beri kullanılan ürünler var. Yine sanatçılardan Zeki Müren'in kullandığı ürün var. O ürünün aynısı, bir yerden tedarik edilmiş."

Hocaoğlu, sergiyi Türkiye'ye yaymayı planladıklarını ifade ederek, ardından müze haline getirmeyi hedeflediklerini de kaydetti. Hocaoğlu, "Koleksiyon değerinin yanında sanatsal değeri de var gözlüğün. Çünkü bu ürünlerin pek çoğu el yapımı." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi gözlükler Eminönü'nde sergiye açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER