Tarihi metroda kitap okudular


Kitap okumayı geliştirmek, sevmek ve kitaplara olan ilgiyi artırmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri İETT'nin desteği ile dünyanın en eski ikinci metrosu kabul edilen Beyoğlu Tünel'de kitap okuma etkinliği düzenledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği üçüncü sınıfında okuyan bir grup öğrenci, 1875 yılında yapılan tünel araçlarında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Proje kapsamında öğrenciler Tünel araçlarının koltuk arkasına ve bekleme alanlarına kitap cepliği yerleştirdi. Toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlarda kitap okuma alışkanlığı oluşturmak amacıyla düzenlenen kitap okuma etkinliği projesi; şehir içinde yolculuk yapanların kitaplar olan ilgisini artırmayı ve insanları kitap okumaya teşvik ediyor.

Uygulamaya şaşıran yolcular, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Projeden oldukça etkilenen bir vatandaş, "Okuma alışkanlığı az olan bir toplumuz. Bu etkinliğin tüm yurt sathına yayılmasını diliyorum." diye konuştu.

İnsanların yolculuğu okuyarak geçirmesini sağlamayı amaçladıklarını söyleyen öğrenciler, "Halka kitap okumayı aşılama ve zamanın el verdiği müddetlerde daima nerede olursa olsun insanların kitap okuması gerekiyor. Okuyan bir halk istiyoruz. Buradan bir çağrı yapıyoruz, oku ve okut demek diyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi metroda kitap okudular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER