Tarihi Roma Hamamı'nı şehirlerarası otobüs firması tanıtacak


etiket' title='Yozgat haberleri'>Yozgat'ın Sarıkaya Belediyesi tarafından hazırlanan projenin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edilmesiyle tarihi Roma Hamamı şehir içi ve şehirlerarası otobüs firmalarıyla tanıtılacak.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada 4 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan tarihi Roma Hamamı'nın tanıtımı için hazırlanan 375 bin liralık projenin 260 bin lira olarak ORAN tarafından kabul edildiğini belirterek ilçedeki ticari araçlar ve minibüsün yanı sıra şehirler arası otobüs firmalarının üzerine Roma Hamamı'nın resmi giydirme yapılarak tanıtımının sağlanacağını söyledi.

Başkan Ömer Açıkel, şunları kaydetti: "ORAN turizm ve destek programına Sarıkaya Kaymakamlığı ve Belediyesi ayrı ayrı projeler sunduk. Bu projelerin ikisi de kabul oldu. Kaymakamlığımızın projesi genelde yurt dışına yönelik bir tanıtım olacak. Belediyemizin projesi ise içerisinde birçok çeşitli tanıtım faaliyetlerini barındırmaktadır. Tanıtım filminden tutun da buzdolabı kapağına yapıştıracağınız küçük süs eşyalarına kadar tanıtım materyalleri bulunmaktadır. Ayrıca Sarıkaya Belediyesi tarihinde ilk defa ORAN'dan bir hibe almış oldu."

Proje için yaklaşık olarak 6 çalıştıklarını ifade eden Açıkel, şöyle devam etti: "2009 yılından itibaren ORAN'a ödenmeyen borçları da ödedik. Bu borcu kapatmadan proje sunmamız yasal olarak olmuyordu. Ajansın doğal olarak yasal üyesiyiz. Her yıl da bütçemizin belirli bir kısmı da kalkınma ajansını destek maksatlı kesilmesi gerekiyordu. Ancak 2009 yılından itibaren Sarıkaya Belediyesi, ORAN'a yasa gereği bütçesinden ödemesi gereken ücreti ödememiş. 2009 yılından itibaren ödenmeyen tutar da 300-350 bin lira civarındaydı. O para ödenmediği için de ORAN'ın açmış olduğu programlara proje vermemiz de söz konusu değildi. Yani borcumuz olduğundan dolayı da projelerimizi kabul etmiyorlardı. Bu yıl da ORAN'ın iki tane programı açıldı. Birincisi, yenilenebilir enerji ile alakalı ikincisi ise kültür ve turizm mali destek programıydı. Yani turistik tesislerin ve işletmelerin tanıtılmasına yönelik bir programdı. Biz de belediye olarak önce ORAN'a olan borcumuzu ödedik. Şuanda ORAN'a muaccel bir borcumuz bulunmamakta. Bizde borç işlemlerini hallettikten sonra tarihi Roma Hamamı'nı tanıtabilmek için yaklaşık 375 bin lira civarında maliyetli bir proje hazırlattık, daha sonra kalkınma ajansının sonradan gönderdiği bir tenzilatla projemiz 260 bin liraya düştü. 260 bin lira projeden elde edilecek doğrudan bir gelir var. Yani kalkınma ajansı bunun yaklaşık 200 bin lirasını harcayacak 60 bin lirasını da biz kendimiz harcayacağız."

Amaçlarının Roma Hamamı'nı ve termal turizmi tanıtmak olduğunu dile getiren Açıkel, şu ifadeleri kullandı: "Bunun için belediyemiz bünyesinde bir ofis kuracağız. Bu ofisimiz de tanıtım ofisi olacak. Zaman zaman toplantı ve gezi organizasyonları bulunuyor ve bu projenin içerisinde onlara katılacağız. Türkiye'nin önde gelen fuarlarında da tanıtmak için belirli bir ödenek bulunmaktadır. Bu fuarlarda da Roma Hamamı'nın tanıtımını yapacağız. Tanıtabilmek için, magnet, ofis tabelası, tanıtım broşürü, turist haritası, panaromik tablo, şehrin görünen yerlerine iki tane büyük totem tabela, fuar tanıtım standı, insanlara hediye edilecek anahtarlıklar, Roma Hamamı'nın alçıdan döküm tablosu bundan da bin 500 adet düşünüyoruz, kalem, kalemlik, şapka, silikonlu etiket, aydınlatmalı led tabela, şehirler arası otobüslerin, minibüslerin ve taksilerin kaplanması, tanıtım çantası, cep telefonları için mobil yazılım uygulaması ve bütçe yeterli kalırsa bir de tanıtım filmi çektirmeyi düşünüyoruz."

Kaymakamlığın projesinin de kabul olduğunu hatırlatan Açıkel, "Kaymakamlık da bir proje yaptı biz de bu projeleri ortaklaşa yapar mıyız diye düşündük ama prosedür gereği olmuyormuş. Güzel bir proje oldu, Sarıkaya Belediyesi tarihinde ilk defa ORAN'dan bir hibe alıyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi Roma Hamamı'nı şehirlerarası otobüs firması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER