Tarık Akan ve Gökçekler mahkemelik oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’in şikayeti sonucu sanatçı Tarık Akan’a hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

Tarık Akan ve Gökçekler mahkemelik oldu

Melih Gökçek’in AKP’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen oğlu Osman Gökçek, sahibi olduğu Beyaz TV’de Tarık Akan’ı hedef almış ve “Başta Tarık Akan olmak üzere asıl provokatörler ve Berkin Elvan’ın sonunun sorumluları bu zihniyetlerdir. 11 Mart anma törenlerinde bunların hiç biri orada yoktu. Hepsi başka yerlerdeydi” demişti.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, Akan da eylem çağrısı yaptığı için kendisini hedef gösteren Osman Gökçek’e “Melih Gökçek’in kafasında, heykele tüküren, heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı vardır. Oğlu da aynı mantıktadır” diye yanıt vermişti.

Bu sözler üzerine Gökçekler, Akan’dan şikayetçi oldu. Gökçeklerin avukatının şikayet dilekçesinde, Akan’ın şikayete konu sözleri kullanarak, Gökçekleri terör örgütüyle aynı kefeye koyduğu öne sürüldü.

Şikayet sonucu hakkında soruşturma başlatılan Akan verdiği ifadede, kendisini hedef gösteren Osman Gökçek’ten şikayetçi olmadığını belirterek, “Soru sorulunca hakarete varmayacak şekilde bu sözlerine cevap mahiyetinde beyanlarda bulundum” dedi.

‘Sınırları aştı’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Akan hakkında hazırladığı iddianamede, Akan’ın beyanında düşünce açıklama özgürlüğünün dışına çıktığı, haksız isnat ve yargılarla ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük tepki gören terör nitelikli eylemler gerçekleştiren bir örgüt örneğinden yola çıkarak yaptğı benzetmede eleştiri ve tenkit sınırlarını aştığı iddia edildi.
<< Önceki Haber Tarık Akan ve Gökçekler mahkemelik oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER