Tarım ve Gıda Fuarı'nda Anamur muzlu baklava ikramı

Tarım ve Gıda Fuarı'nda Anamur muzlu baklava ikramı

Anamur'da tertip edilen 2. Tarım ve Gıda Fuarı'nda muzlu baklava ile dondurma ikramı yapıldı.

Fuara 100'ü aşkın marka katıldı, 30 bin konuk geldi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, etkinliğin ticaretin yanında bölge ürünlerinin tanıtımına büyük katkısı olduğunu vurguladı. Torunoğlu, "Fuarda konuklarımıza Anamur muzlu baklava, Anamur muzlu dondurma ve Anamur muz kurusu tattırdık. Anamur muzunun tanıtılması için her kesim bir arada olmalı. Mersinli milletvekillerimize ifade edeceğiz. Parlamentomuzun açılışında 550 milletvekilimize Anamur muzumuzu yedirsinler. Bundan sonra milletvekillerimize başka bir muz ikram edildiğinde 'ben Anamur muzu talep ediyorum' desinler." ifadelerini kullandı.

Torunoğlu, Anamur muzlu dondurma ve Anamur muzlu baklava üretimi yapmaya başladıklarını da anlattı; "Anamur muzundan yapılan muzlu baklavayı Sayın Güllüoğlu Karaköy'de inşaallah müşterilerine ikram eder. Umut ediyoruz bu baklava Güllüoğlu baklavalarında bir ekol olur. En çok arananlar içine girer." dedi.

2. Tarım ve Gıda Fuarı ile Anamur'un ürünlerini dünyaya tanıtmak amaçlandı. Fuar CNR Holding, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği, Anamur Ziraat Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile tertip edildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Tarım ve Gıda Fuarı'nda Anamur muzlu baklava ikramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER