Tarım ve hayvancılığın sorunları konuşuldu


Zonguldak'ın Ereğli ilçe Kaymakamlığı'nca ilçedeki gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katılım düşük oldu. Kaymakam Nazım Madenoğlu, ilçe tarım müdürlüğü yetkilileriyle köylerdeki işletmeleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, tarım alanındailgisizliğin sahada da yaygın olduğunu, "Yılda bir köye en az dört defa gidiyoruz. Arkadaş sen buraya niye geldin diye sormanız lazım. Ahırına aşılamaya giriyoruz, niye ahırıma giriyorsun diye soran bile yok." ifadeleriyle anlattı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu Ereğli Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıyı açarken katılımın düşüklüğünü, hava şartlarına bağladı. Madenoğlu, "Bu toplantıları değişik ilgi alanlarına göre devam ettirecek olmak ile birlikte katılımın maksimum düzeyde olmasını arzu ediyoruz. En azından davet ettiğimiz arkadaşlarımızın mazeretlerini ortaya koyan arkadaşlarımız bir tarafa kalan arkadaşların tamamını gelmesini arzu ediyoruz. Daha çok sorunlar dile getirsin ve sonuç çıksın." dedi.

"SORUNLARI BAKANA İLETMEK İSTERDİM"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de Zonguldak il genelinde geniş bir alanda faaliyet gösterildiğine dikkati çekti. Çelik, "Bakanlığımız teşkilatımızın sivil toplumla çalışmasın önemsiyor. Doğrusunu isterseniz katılım böyle olunca ben de üzüldüm. Özellikle balıkçılık ile ilgili kooperatif başkanlarının burada olmasını isterdim. Bir ay sonra bakanlık nezdinde, bakan beyin başkanlık yapacağı bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda sizin dileklerinizi götürelim isterdim. Gelenlere teşekkür ediyorum. Her ilçede teşkilatımız, köylerde mühendislerimiz var. Bir telefon yakınınızdalar. İthalattan ihracata, denizinden tutun kanatlı hayvanına, bitkisel anlamda da Ereğli'de yüzde 85 fındık potansiyeline sahip bitki örtümüz var. Osmanlı çileği burada bir marka olma yolunda çabası var. Bunların konuşulması, masaya yatırılması bizleri çok memnun etti. Bizim kanatlı hayvan üreticilerinin de burada olması bizleri sevindirdi. Tavuk üreticiliğinde yüksekteyiz, bu da bizi Türkiye'de ilk 3'e sokuyor." dedi.

ÜRETİCİLER SORUNLARI ANLATTI

Toplantıya katılanlara söz verilerek düşünceleri, önerileri ve sorunları dinlendi. Toplantıya katılan arı yetiştiricileri birliği temsilcisi Zonguldak ve Ereğli'de kayda değer sorun bulunmadığını belirterek "Bizim sıkıntımız fındık bölgesi olmasından ötürü ilaçlamadan dolayı. Ereğli'de 16 bin 821 kovan var, arıcı sayısı 285, Ereğli, Zonguldak'ta önde geliyor. Zonguldak'a giren arı kovanı sayısı her yıl 2 bin civarındadır."

Toplantıya katılan kanatlı hayvan üreticileri de kış aylarında yollarının açılması, ucuza enerji veya kömür temini konularında destek istedi. Bazı üreticiler, sorunlarını anlatmak için yetkili bulamamaktan da şikayet etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarım ve hayvancılığın sorunları konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER