Tarlada çalışan 4 Suriyeliye ateş açıldığı iddiası


HATAY (CİHAN)- Suriye'de tarlada çalışan 4 kişiye ateş açıldığı iddia edildi. Açılan ateş sonucu Suriye uyruklu 1 kişinin hayatını kaybettiği yaralı 3 kişinin ise sınır hattından alınamadığı da iddialar arasında yer aldı.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Karbeyaz Mahallesinin hemen karşısında bulunan Suriye kasabasının Türk sınırına yakın bir tarlasında çalışan Suriye uyruklu Abdul Alftah Kasum, Muhnet Hac Bakir, Halit Bakir ve Munzer Bakir'e Türkiye tarafından ateş açıldığı iddia edildi.
Yerel kaynaklar açılan ateş sonucu Abdul Alftah Kasım'ın isabet eden kurşunlarla hayatını kaybettiğini, yaralanan 3 kişinin ise yoğun güvenlik önlemi nedeniyle Türkiye tarafına getirilmediğini iddia etti.

Sınır hattında can güvenliği endişesi yaşadıklarını dile getiren Suriyeli Türkmenler, "Burada genellikle Suriyeli Türkmenler bulunuyor. Ama insanlar nedense herkese kaçakçı gözüyle bakıyor. Bu tamamen yanlış. Sınır hattı yanmış araçlarla dolu. Ülkemizde savaştan dolayı yaşayamıyoruz. Türkiye'ye de geçemiyoruz. Sınır hattında kalmak zorundayız" dediler.

Yetkili makamlar henüz iddia ile ilgili resmi açıklama yapmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Tarlada çalışan 4 Suriyeliye ateş açıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER