Tartışılan pozisyon penaltı mı değil mi ?

Konya deplasmanından sonra zirveden uzaklaşmamak için Karabük maçını da kazanmak zorunda olan Fenerbahçe tartışmalı bir penaltı ile öne geçince farklı galibiyete gölge düştü.

Tartışılan pozisyon penaltı mı değil mi ?


Kadıköy'deki maçın 18. dakikasında Karabükspor ceza sahasında havalanan topa birlikte yükselen Skulason ile Mehmet Topal'ın mücadelesinde hakem Fırat Aydınus, Skulason'un rakibini çektiğini ve sağ ayak bileğine temas ederek düşürdüğünü göstererek penaltı noktasına gitti. 

Vuruşu kullanan Robin van Persie topu ağlara gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

Penaltıya itiraz edip sarı kart gören Ceyhun, 29. dakika Lens'e yaptığı faul sonrası ikinci kırmızı karttan oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra mücadele Fenerbahçe için daha da kolaylaştı ve farklı galibiyet geldi.

Karabükspor cephesi tepkili...

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tudor, "Penaltı ve ardından kırmızı kart oyunun neticesini tayin etti" derken Kulüp başkanı Ferudun Tankut ise 

"Futbolcu arkadaşlar ısrarla penaltı olmadığını söylüyor. Ben, sonuca takılmıyorum. 5-0 değil, 7-0 yenilelim ama eşit şartlarda oynayalım. Şartlar eşit değildi. Hocam (Fırat Aydınus) maçtan sonra seyrederse bu gece uykusunun kaçacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Penaltının pozisyonunun kahramanlarından Skulason ise kesinlikle penaltı olmadığını belirterek "Hakem oyuncuların duyguları olduğunu bilmeli, bir anda sarı kartlarla bizi sindirmemeliydi" açıklamasını yaptı.

Topal: "Bence penaltıydı"

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı ile ilgili konuşan Mehmet Topal, 'Topu kontrol ettiğimde zaten sağ omzumdan sanırım çekip bıraktı. Ben topu kontrol ettim vuracağım anda da sağ bileğimde darbe hissettim. Bence penaltıydı diyebilirim. Darbe hissetmeseydim kontrol ettiğim topa vurabilirdim. Yanılmıyorsam altıpasın da içerisindeydim. Fırat hoca da öyle gördü, öyle karar verdi. Bence de penaltıydı diye düşünüyorum.

HAKEM HOCALARINDAN SADECE TOROĞLU "PENALTI" DEDİ

Tartışmaları süren pozisyon ile ilgili dün gece TV'lerdeki spor programları enine boyuna konuyu ele alırken, sosyal medyada etkisi devam ediyor. 

Eski hakemler ve hakem hocalarının büyük bir çoğunluğu penaltı olmadığını yorumladı. İşte görüşler:

BÜLENT YAVUZ:

"Fırat Aydınus iki maç yönetince 'oh be, kendini buldu' diyoruz ama üçüncü maçında bütün duygularımızı ve düşüncelerimizi alt üst ediyor. Çok kolay geçmesi beklenen maçı, verdiği penaltı kararıyla adeta tersine çevirdi. 'Ne gördün de penaltı çaldın?', anlamak mümkün değil.

AHMAT ÇAKAR:

Doğru-düzgün hakem kararlarıyla maç 11'e 11 oynansaydı, Fenerbahçe yine kazanabilirdi ama dün gece yaşananlar futbol adına utanç vericidir. 

Konyaspor- Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım ve dün geceki karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus gibi. Kaşar hakemler Fenerbahçe'yi ve Aziz Yıldırım'ı iki maçla hayata döndürdüler. Görünen o ki bundan sonra Aziz Yıldırım da tam bir kaşarsevici olacak.

ERMAN TOROĞLU

Evet F.Bahçe, Karabük'ü yendi. Hem de 5 golle. "Penaltı ağırdı, oyuncu eksildi" falan diyebilirsiniz. Penaltı, penaltıydı! Sebebi, Karabüklü Skulason, Mehmet Topal daha havaya çıkarken koluyla omuzundan aşağı basıyor. Bunun adı faul. Bu ceza alanı içinde olduğunda da penaltıdır. Bu kadar net! Karabüklü oyuncu, F.Bahçeli oyuncu daha kafaya çıkmadan omuzuna basıyor. Bu net bir penaltı. Benim söyleyeceğim bunlar değil. Hakemin çaldığı düdükler, verdiği kartlar, bir de vermediği kartlar var. İzleyin tüm 90 dakikayı aynı pozisyonların birinde kart verildiğini, diğerinde kart verilmediğini görürsünüz. Veya rakibin suratına koluyla darbe atan adamın ikaz bile edilmediğini göreceksiniz.

MUSTAFA ÇULCU: 

"Fırat Aydınus karşılaşmaya iyi başladı. İkili mücadelelerde objektifti. Ancak penaltıyı yarattı resmen. Uzaktan yakından ilgisi yok. Esas faul, Mehmet Topal'ın hareketinde var. Rakibin göğsüne kolunu koyuyor. Fırat Aydınus'a şunu sormak istiyorum; aynı pozisyonda Karabükspor lehine penaltı verebilir mi?"

DENİZ ÇOBAN

"Maçın 17. dakikası oynanırken Karabükspor ceza sahası içinde Mehmet Topal-Skulason ikili mücadelesine penaltı verdi. Futbol temas oyunudur. Oyuncular ikili mücadele içerisindeyken birbirlerine temas ederler. Bu temaslar her zaman penaltıyı gerektirmez. Bu pozisyonda da Skulason, Topal'a penaltıyı gerektirecek bir müdahalede bulunmamış; eliyle rakibini çekmemiş, ayağıyla Topal'a onu düşürecek bir temasta bulunmamıştı. Dolayısıyla penaltı kararı hatalıydı."
<< Önceki Haber Tartışılan pozisyon penaltı mı değil mi ? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER