Taşeron işçi düzenlemesi kafaları karıştırdı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 23 2016
Başbakan Davutoğlu'nun bütün taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıklamasıyla birlikte işçiler düzenlemenin ayrıntılarını merak etmeye başladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bugün bir canlı yayında yaptığı açıklama ise kafaları karıştırdı. Bakan Ağbal, söz konusu düzenlemenin belediye şirketlerinde çalışan kişileri kapsamadığını söyledi. Bakan Ağbal, "Belediye şirketinde çalışan kişi kamuda istihdam edilen kişidir. Belediyenin elemanıdır." dedi.
Bakan Ağbal, "Kadroya alınanlar emeklilik yaşı gelene kadar çalışacak. Kadroya alındıktan üç yıl sonra sözleşmeler yenilenecek. Memur statüsünde atama yapmıyoruz. Belediye şirketlerinde çalışanlar kapsama alınmıyor." ifadelerini kullandı.
Ağbal, “Bu kişiler özel sözleşmeli personel olacak. 3 yıl da bir sözleşme yenilecek. 3 yıllık arayla bu statüler yenilenecek. Kadroya alındıktan sonra üç yıl sonra sözleşmeler yenilecek. Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!5.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!
6.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi7.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!8.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!9.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!10.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...

AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!


