Tataristan'da stadyumda 5 bin kişi birlikte iftar açtı


Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde yaklaşık 5 bin kişi "Kazan-Arena" stadyumunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Cumhuriyet İftarı'nda" oruçlarını açtı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, eski Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma milletvekilleri, Rusya Müslümanları Merkezi Bölge Dini Yönetimi Başkanı Talgat Taceddin, Dağıstan, Çeçenistan ve Moskova müftülüklerinden din adamları ve çok sayıda halk birlikte iftar etti. Yaşlı insanlar özel araçlarla evlerinden getirilirken, engelliler, yetimler ve fakir insanlar da unutulmadı.

Akşam namazı öncesi dev ekranlardan Tataristan Müftüsü Kamil Samigullin, Kul Şerif Cami İmamı İlfar Hasanov ve diğer din adamları Ramazan'ın ehemmiyetini anlatan konuşmalar yaptı. Ramazan'a özel ilahiler hazırlayan sanatçılar performanslarını sergiledi.

Akşam namazı sonrası misafirler stadyumun içine kurulan sofralara oturdu. İftar menüsünde; 2,5 ton pirinçten yapılan etli pilav, çorba, sebze yemeği ve börek çeşitleri yer aldı.

20 milyona yakın Müslüman'ın yaşadığı Rusya genelinde Ramazan'da camilerde akşam namazı sonrası iftar sofraları kuruluyor. Kazan-Arena'da kurulan iftar ise bu yıl 5 bin kişiye ulaşarak rekor kırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tataristan'da stadyumda 5 bin kişi birlikte iftar açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER