"Tatil 30 güne çıkınca okullar müfredatı nasıl tamamlayacak"


CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, yarı yıl tatilinin 30 güne çıkarılması haberleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın SMS yoluyla Doğu ve Güneydoğu'da çatışmanın olduğu bölgelerden öğretmenleri geri çağırdığını hatırlatan Usluer, "Memleketlerinde alabilecekleri bir hizmetiçi eğitimden süresiz bir eğitimden bahsediliyor. Aslında sömestır tatiline oldukça yakın günlerin kaldığı bu süreçte 30 güne tatilin çıkarılması planlamasının bunun bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada süresi belirsiz bir hizmetiçi eğitim ve bu bölgedeki çocukları eğitimden yoksun bırakmışken bir de sömestır tatilinin 30 güne çıkarılması eğitimde geriye kalmış öğrenci grubunun okulların eğitim müfredatını nasıl tamamlayacakları ve çözümleyecekleri konusunda başka soru işaretlerini birlikte getirmekte." dedi.

Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, CHP'li milletvekilleriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TMMB) basın toplantısı düzenledi.

Eğitim açısından Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Usluer, "Öğretmenlerin bir SMS ile geri çağrıldığı, süresi belli olmayan hizmetiçi eğitimin gerekçe gösterildiği, öğrencilerin tabiri caizse bir iç savaşın ortasında kaderlerine terkedildiği bir noktada elbette ki, halen milli eğitimden bahsetmemiz çok zor. Bırakın eğitimi bugün düşük yoğunluklu savaşın sürdüğü bölgelerde düzgün bir sağlık sisteminden de bahsetmemiz imkansız." açıklaması yaptı.

Eğitim verilebilen yerlere bakıldığında halan taşımalı eğitimden, öğretmeni olmayan sınıflardan ve atanamayan öğretmenlerden bahsetmeye devam edildiğini ifade eden Usluer, "Bu olağanüstü koşullar altında milli eğitim sistemimizdeki aksaklıkları öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerin sorunlarını bire bir yerinde farklı illerde farklı okullarda komisyon olarak izleyeceğiz, inceleyeceğiz. Bunları yaparken eğitim örgüleri, sendikalar, okul aile birlikleri ve okul müdürleriyle birebir görüşeceğiz. Sorunları raporlayacağız. Kamuoyunun dikkatini bu konulara çekerek çözüm üreteceğiz." diye konuştu.

Usluer, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Okullarda yarıyıl tatilinin 1 aya çıkarılması ile ilgili medyada yer alan haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Usluer, "SMS yoluyla Doğu ve Güneydoğu'da çatışmanın olduğu bölgelerden öğretmenler geri çağrıldı. Memleketlerinde alabilecekleri bir hizmetiçi eğitimden süresiz bir eğitimden bahsediliyor. Aslında sömestır tatiline oldukça yakın günlerin kaldığı bu süreçte 30 güne tatilin çıkarılması planlamasının bunun bir parçası olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada süresi belirsiz bir hizmetiçi eğitim ve bu bölgedeki çocukları eğitimden yoksun bırakmışken bir de sömestır tatilinin 30 güne çıkarılması eğitimde geriye kalmış öğrenci grubunun okulların eğitim müfredatını nasıl tamamlayacakları ve çözümleyecekleri konusunda başka soru işaretlerini birlikte getirmekte." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Sahada daha çok çalışacağınızı söylediniz. Yakın zamanda sokağa çıkma yasağının olduğu bölgelerde çalışma yürütecek misiniz?" sorusuna Usluer şu cevabı verdi; "Biz parlamentoda çatısı altındaki milletvekilleriyiz. Bu komisyon genel merkezimiz düzeyinde kurulan ve bizzat genel merkeze bağlı olarak genel başkan yardımcımız ve genel başkanımızla birlikte yürüteceğimiz bir komisyon. Geçtiğimiz hafta o bölgedeki il ve ilçe başkanlarımızla genel merkezimizde bir toplantı oldu. Yöre insanına dokunmak istiyoruz. Yöre insanının her tür sorununu sadece eğitim değil, yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek istiyoruz. Ancak burada parti politikalarımız ve partinin oluşturacağı yol haritası bizim için önemli olacak. İki milletvekilimiz Güneydoğu'dan geldi. Hilmi Yarayıcı ve İlhan Cihaner. O bölgeye yönelik eğitiminde içinde olduğu esnafın sorunlarını, sivil insanların sorunlarını birebir aktaran bir raporla döndüler. Bundan sonraki yol haritamız genel merkezle ortak, asla bağımsız değil tabi ki. Amacımız bölgede karmaşa yaratmak bölgede huzursuzluk yaratmak değil bir parti politikası dahilinde çıkaracağımız raporlarla bölge halkını huzuru ve güvenliği sağlamak. Yaşamın yeniden gerçekleşmesini sağlamak olacaktır." CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER