Tatvan SYDV, ilçedeki 5 bin aileye hane ziyareti gerçekleştirecek

Tatvan SYDV, ilçedeki 5 bin aileye hane ziyareti gerçekleştirecek

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından başlatılan çalışma ile vakıfta dosyası bulunan 5 bin aile hanesinde ziyaret edilerek ihtiyaçları yerinde belirleniyor.

Başlatılan çalışma ile vakıf tarafından yapılacak olan ayni ne nakdi yardımların sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının da yerinde belirlenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda ilçe merkezindeki 22 mahallede hane ziyaretleri gerçekleştirilecek. Çalışmalara ilk olarak ilçenin Cumhuriyet mahallesinden başlayan SYDV personelleri, gerek hafta içi ve gerekse hafta sonları hane ziyaretleri gerçekleştiriyor. Gerçekleştirilen hane ziyaretlerinde hanenin durumuyla ilgili bilgiler alınırken, hanenin durumu ve ihtiyaçları yerinde tespit edilip, kayıt altına alınıyor.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Murat Erkan, SYDV tarafından yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının yerinde belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 5 bin hanenin ziyaret edilmesinin ön görüldüğünü söyledi.

Çalışmaların bir süredir başladığını ve en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Kaymakam Erkan, "Hane ziyaretlerinde genel olarak ailenin durumunun yardım almaya müsait olup olmadığı yerinde yapılan incelemelerle tespit ediliyor. Bu çalışma ile aynı zamanda beyan edilen bilgilerinde doğruluğu teyit edilmiş oluyor. Hane ziyaretlerinde tespit edilen olumsuz bir durum varsa duruma göre gerekli yönlendirmelerde yapılıyor. Evde durumu çalışmaya müsait olan aile bireyleri varsa bunlar İş-Kur'a yönlendiriliyor. Hanede psikolojik kaynaklı bir durum, şiddet yada istismar tespit edilirse ilgili yerlere yönlendirilmeler yapılıyor. Hane durumu çok zayıfsa gerekli yardımlar sağlanıyor. Hanede yetim yada öksüz varsa ise başvuruları alınıp öksüz yada yetim maaşı bağlanıyor. Yani herhangi bir durumdan dolayı durumu yardım ya da maaş almaya müsaitse bu çalışma sayesinde bunlar tespit edilip gerekli işlemler başlatılıyor. Bunun yanında, SYDV'de dosyası bulunan ve yanlış beyanda bulunup haksız yere yardım alarak bu şekilde devleti zarara uğratan kişileri de tespit edip gerekli yasal işlemleri uyguluyoruz. Bizim buradaki tek amacımız SYDV aracılığıyla yapılacak olan ayni ve nakdi yardımların en adaletli şekilde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını sağlamaktır. Bu anlamda başlatılan bu çalışmanın hedeflenen sonuçları vereceğine inanıyorum. Bu anlamda SYDV personellerimize de kolaylıklar diliyorum." diye konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER