Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Mayıs 9 2024
CHP lideri, Sözcü’ye konuştu. “Bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Kabul etmiyoruz” dedi. Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de tespit edilen atamaları geri aldırdı.
Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre CHP lideri Özgür Özel, başta Bursa olmak üzere yeni seçilmiş belediyelerindeki akraba kayırmacılığına müdahale etti. Özel’in talimatıyla ilgili belediye başkanları tek tek aranarak, atadıkları isimler istifa ettirildi.

Örneğin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aranarak, yeğeninin ataması geri çektirildi.

LİYAKAT BAHANE DEĞİL

Balıkesir’de CHP milletvekili Serkan Sarı’nın ağabeyi Gökhan Sarı’nın ataması da durduruldu.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kayınbiraderini ve bacanağını, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ise kız kardeşinin oğlunu başkan yardımcısı olarak atamıştı. Bu başkanlara “Atamaları geri alın” diye haber verildi.

Dün Özel’i aradım.

“Atamalar hakkındaki ne düşünüyorsunuz” diye sordum.

Şöyle dedi:

“Milletvekilleri ya da belediye başkanlarının yakınları istediği kadar liyakatli olsunlar, AKP’nin bu kadar nepotizm (kayırmacılık) yaptığı bir yerde bu tip atamaları kimseye anlatamayız. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu yerde bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Hiç tavizimiz yok. Asla kabul etmiyoruz. En sert tepkiyi ben gösteriyorum. Bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Atamaların geri alınması gerekiyor. Aksi takdirde parti hukuku içinde ne yapmamız gerekirse onu yaparız. Bana yapılan her kusuru, partideki her hatayı affedebilirim. Ama belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözüne yaşına bakamayız.”

KARDEŞİNİN DURUMU

Özel, geçen hafta kardeşi Barış’ın işsiz olduğunu vurgulamıştı.

“Siz kardeşinizi bu yüzden örnek vermiştiniz, değil mi?” sorusunu yönelttim.

“Öyle” dedi.

Ve şöyle devam etti:

“Kardeşim iyi bir bilgisayar mühendisi. Türkiye’nin en büyük bankasının IT’sinde (teknoloji) çok önemli bir görevdeydi. Adalet yürüyüşüne izin vermedikleri için ayrıldı. Sonra bunu duyan bir sürü kişi ‘Belediyeye koysana, şuraya-buraya koysana’ diyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir