Tavlusun Caddesi trafiği rahatlatacak


Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Caddesi'nin açılması ile Kayseri trafiğinin nefes alacağını ve sadece ulaşımda değil ekonomiye ve sosyal yaşama katkı sağlayacağını söyledi.

Şehir içi büyük yollara büyük önem verdiklerini ana arter olarak bilinen bu yolların aslında bir çok katkısı olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak Aşık Veysel Bulvarı ile Melikşah Caddesi arasında yer alan 2100 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde yeni bir çalışma yapıyoruz. Plan ve Proje Müdürlüğü'nce 32 ev kamulaştırılmış olup 17 ev sahibi ile anlaşılmış ve yol güzergahına isabet eden 17 mülk sahiplerince yıkılmıştır. Tavlusun Caddesi'nde üzerinde mülkü bulunanlara yine bu semtte yapılan sosyal konutlarımızdan daire verilmektedir. Bu bölgede yol ile trafik akışı daha etkin, verimli ve güvenli hale getirdiği gibi bölgenin planlı yapılanmasına, modern çok katlı binaların inşaatına, dolayısı ile ekonomiye ve sosyal yaşamın değişmesine ve gelişmesine katkı sağlayacaktır. Tavlusun Caddesi; Erciyes Üniversitesi'ne ve Talas ilçesine daha kestirme bir yoldan ulaşımını sağlayacaktır. Dolayısı ile diğer yolların yükünü hafifletecektir." dedi.

Yol çalışması sırasında Telekom, TEK, Kayseri Gaz, KASKİ gibi alt yapı kuruluşları ile ortak çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Caddesi'nin Melikgazi ilçesi olarak değil Kayseri şehri olarak trafikte büyük bir rahatlama ve güvenli ulaşım sağlanacağını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Tavlusun Caddesi'nin kamulaştırma bedelleri dahil olmak üzere 23 milyon lira harcama da bulunacağını ve bu rakamın yolun ne kadar önemli olduğunun bir ifadesi olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tavlusun Caddesi trafiği rahatlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER