Tavşanlı'da ilk kez bağışlanan organ, İstanbul'daki hastaya umut oldu

Tavşanlı'da ilk kez bağışlanan organ, İstanbul'daki hastaya umut oldu

Kütahya'da bir vatandaşın organları İstanbul'da bir hastaya umut oldu. Tavşanlı ilçesinde yaşayan 61 şaşındaki Ahmet Toğum'un karaciğeri İstanbul'daki bir hastaya nakledildi.

Ahmet Toğum isimli vatandaş, beyin kanaması sebebiyle Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarına, Anestezi Uzm. Dr. Betül Okumuşer tarafından organ nakli konusunda bilgi verilerek organ bağışı konusunda izin alındı. Kütahya Organ Koordinasyon Merkezi, Ankara UKM (Ulusal Komite Merkezi) ile görüşerek nakil bekleyen uygun kişinin İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ nakil ekibi Tavşanlı'ya gelerek hastadan karaciğerini alarak İstanbul'a gönderdi. Tavşanlı'da ilk organ bağışı bu şekilde gerçekleşti.

Doç. Dr. Şahin Kabay, Yrd. Doç. Dr. Faik Yaylak, Op. Dr. Burak İşler, Uzm. Dr. Mesut Karaca, Organ Koordinatörü Dr. Korhan Sunar'ın yer aldığı organ nakil ekibi, 3,5 saatlik bir operasyonun ardından alınan karaciğeri, Zafer Havalimanı'ndan bekleyen uçakla İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne gönderdi.

İstanbul'a gönderilen karaciğerin başarılı bir şekilde hastaya nakledildiği, hastanın sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi.Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Tavşanlı'da ilk kez bağışlanan organ, İstanbul'daki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER