Tayland 2559 yılına coşku ile girdi


Tayland 2559 yılına coşku ile girdi. Başkent Bangkok'daki yeni yıl kutlamalarında büyük sevinç yaşandı.

Ratchaprasong Meydanı ve Silom bölgesi başta olmak üzere ülkenin belirli yerlerinde yapılan kutlamalarda gece boyunca ünlü müzisyenler sahne aldı. İnsanlar, kutlama merkezlerine sıkı kontrol altında alındı. Bangkok'da yaklaşık iki bin polisin görev aldığı belirtildi.

Tayland takvimine göre 2016 yılı, 2559 yılına denk geliyor.

Bu sene ilk defa Chao Praya nehri üzerinde bulunan Wat Arun, Tay dilinde Şafak Tapınağı önünde nehir üzerine kurulan sahne üzerinde Turizm ve Spor bakanı Kobkarn Wattanavrangkul'un katılımı ile gerçekleşti.

Halk Wat Arun tapınağında yeni yıla girmeden dua etti; yeni yıl dileklerinde bulundu. Kutlamalar gece 5 bin 500 havai fişek kullanılarak gerçekleştirilen gösteri ile sona erdi.

Kutlamaya katılanların çoğunluğunu yılbaşı ve noel tatilini tropikal iklimde geçirmek isteyen turistler oluşturdu. Saatler gece yarısına yaklaşınca Central World adlı alışveriş binasında sayaç çalıştırıldı ve tam gece yarısında havai fişekler ateşlendi. Havai fişek gösterilerini kaçırmak istemeyen insanlar ülkenin en uzun nehri olan Chao Phraya kenarında saatlerce bekledi.

Öte yandan yetkililer Tayland'da dünden beri yapılan yeni yıl kutlamalarında en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bin 80 kişinin yaralandığını ifade etti. Yetkililer ölümlerin çoğunun alkollü araç kullanımı sonrası gerçekleştiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Tayland 2559 yılına coşku ile girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER