Tayvan'da sigara yüzünden her 25 dakikada 1 kişi ölüyor


Tayvan Sağlık Teşviki Kurumu (HPA) Başkanı Chiou Shu-ti, Tayvan'ın sigara ve sigarayla mücadele hakkındaki projelerini açıkladı. Tayvan'da her 25 dakikada bir kişinin sigara yüzünden öldüğünü belirten Chiou, yaptıkları çalışmalar sonucunda son 12 yılda 50 bin kişinin sigarayı bıraktığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sigarayla mücadele günü olarak belirlenen 31 Mayıs'ta düzenlenen basın toplantısında Chiou, sigara kullanımı azaltmak için uygulamaya koyulan projelerden bahsetti.

Tayvan'ın en büyük sağlık problemlerinden birinin sigara olduğuna dikkat çeken Chiou, ülkede her 25 dakikada bir kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı. Adada her yıl 20 bin kişinin sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayata gözlerini yumduğunu hatırlatan Chiou, başkanı olduğu HPA'nın çalışmalarını anlattı. Kendi isteğiyle sigara bırakma oranının yüzde 5 olduğunun altını çizen Chiou, adada ücretsiz sigara bırakma hattı ve HPA'nın özel programlarıyla bu oranın yüzde 38'e kadar yükselmiş olduğunu kaydetti. Kurumun, 2003 yılından beri Tayvan'daki 120 bin kişiye hizmet sunduğunu aktaran Chiou, bunlardan 50 bin kişinin ise sigarayı bıraktığını ifade etti.

Çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Başkan Chiou, sigara kullanmama ve bırakma konusunda vatandaşlara destek çağrısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Tayvan'da sigara yüzünden her 25 dakikada 1 kişi ölüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER