Tayvanlı mucitler iENA'da 56 madalya kazandı


Almanya'da her yıl düzenlenen Nuremberg-Uluslararası Yeni Buluşlar Fuarı'nda (iENA ), Tayvanlı mucitler 12'si altın olmak üzere toplam 56 madalya kazandı.

Almanya'da 29 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 41 ülkeden 700'den fazla projenin katıldığı fuara, Tayvanlı ekip 75 ayrı mucitin projesiyle katıldı.

Altın madalya alan projeler arasında Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen "Antioksidan Özellikleri Olan Düşük Maliyetli Bakır İletken Mürekkep" ve Tayvan Milli Çip Uygulama Merkezi'nin geliştirdiği "Ortam Algılayıcı ve Alarm Sistemi" projeleri en çok dikkat çeken ürünler arasında yer aldı.

Türkiye'den de İstanbul Buluş Fuarı İSİF'16'yı temsilen İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nde görevli İranlı araştırmacılar Arash Khalilimoghadam ile Hamzeh Mirzael katıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi "Yüksek gerilimli hatları temizleyici robot" ve "Tıbbi Görüntüleme Tekniklerinde Kullanılacak Yüksek Frekanslı X-Işın Jeneratör Tasarımı ve Prototip Üretilmesi" projeleri ile özel ödül ve gümüş madalya kazandı. CİHAN
<< Önceki Haber Tayvanlı mucitler iENA'da 56 madalya kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER