Tayyip Erdoğan'dan 4G'ye veto

Tayyip Erdoğan, bu kez mobil internet altyapısı 4G teknolojisini veto etti.

Tayyip Erdoğan'dan 4G'ye veto

Twitter, YouTube ve Facebook gibi milyonlarca insan tarafından kullanılan sosyal medya ağlarının kapatılabileceği açıklamalarıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kez mobil internet altyapısı 4G teknolojisini veto etti. Erdoğan, “Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G’yi konuşuyor, biz 3G’deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli.” dedi.

'2 YIL DAHA SABREDİN'

4G ihalesi için geri sayım sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli" diyerek ihaleye katılmak isteyen İletişim firmalarını veto etti.

Türk Telekom’un 175. yıl dönümü etkinliğine katılan Erdoğan, “Buraya gelirken kısa bir brifing aldım. Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline dönerdiye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ocak ayı başında 4G ihalesinin yılın birinci çeyreğinde yapılacağını açıklamıştı.

'GERİ DÜŞTÜNÜZ REKABETİ ARTIRIN'

Turgut Özal’ın Türkiye’deki telekomünikasyon sektörünün gelişimi için önemli bir isim olduğunu belirten Erdoğan, telefonla iletişimin imtiyaz halinden çıkmasının Özal döneminde olduğunu söyledi. 2023 hedefleri için de Türk Telekom’un önemli bir destekçi olacağını öngördüğünü kaydeden Erdoğan, Teknoloji geliştirme konusunda Türk Telekom’un çok daha önde olacağına inanıyoruz. Bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme hali var. Rekabeti artırın” dedi.

Rusya 2018’de 5G teknolojisini ilk kullanan ülke olmak için imza atarken, Japonya’nın 2020, İngiltere’nin ise 2022 yılında geçiş yapması bekleniyor.

ZAMAN
<< Önceki Haber Tayyip Erdoğan'dan 4G'ye veto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER