Tayyip Erdoğan'dan ilginç 'Anayasa' açıklaması

Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı döneminde 'Anayasa'yı ihlal etmediğine dair açıklamalarda bulundu.

Tayyip Erdoğan'dan ilginç 'Anayasa' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı konumunu tartışmalara sebep olacak şekilde 'pasif bir cumhurbaşkanı olmayacağım' diyen Erdoğan'ın MÜSİAD'daki konuşması tartışmalara sebep oldu. ‘Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağım' yeminine karşın, 7 Haziran genel seçimleri öncesi 'toplu açılış' ve 'halk buluşmaları' isimli programlarda muhalefeti hedef alan Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar anayasa dışına asla çıkmadım' dedi.

DEMOKRASİ DERSİ

MÜSİAD’ın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar programında konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Sandık tek başına iktidar demedi, sandık koalisyon dedi. Tabii ki sandıktan çıkan milli iradenin bu tecellisine saygı duymak zorundayız. Kimse ‘Hayır, ben buna saygı duymuyorum’ diyemez. Ve yüksek katılımın olduğu, yüzde 84’ün üzerindeki böyle bir seçimde, Türkiye, eksiklerine rağmen çok büyük bir demokrasi dersini Batılılara vermiştir.”
İKİ AY ÖNCE 'KOALİSYON KRİZDİR' DEMİŞTİ
Aynı Erdoğan, sadece iki ay önce koalisyonu krizle bir tutmuş ve yurttaşlardan ‘400 vekil’ istemişti: “Koalisyon demek kriz demektir, koalisyon işsizlik, fakirlik demektir. Ben 400 milletvekili ve yeni anayasa, başkanlık sistemi diyorum. Milletim 400 milletvekilini kime verirse o başaracak.”

'ANAYASA NE DEDİYSE ONU YAPTIM'

Muhalefetin AKP’yle koalisyon için ‘Cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilmesi’ şartını öne sürmesine tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti: “Birileri çıkıyor, “Cumhurbaşkanı anayasanın çerçevesi içerisinde davranmalıdır” diyor. Bu birilerine diyorum ki, ‘Anayasanın çerçevesi içerisinde davranmadığımızı, hangi anayasa maddesine göre açıklayacaksınız, çıkın açıklayın’. Anayasa neyi emrediyorsa, ben de Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim, anayasa dışına asla çıkmadım.”
<< Önceki Haber Tayyip Erdoğan'dan ilginç 'Anayasa' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER