TBB Başkan Yardımcısı: Yargıda bağımsızlık ve tarafsızlık ortadan kaldırılmıştır


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi. Yargının tarafsız olması gerektiğine dikkat çeken Besler, "Yargıda bağımsızlık ve tarafsızlık ortadan kaldırılmıştır. Hukuk güvenliği yok edilmiştir." dedi.

"Bugüne kadar Türkiye'de yargı alanında olmadık şeyler oluyor." diyen Berra Besler, "Bunların hiç birini kabul etmek, bunlara olabilir demek mümkün değil. Yargıyla bu kadar oynanmaz. Hakimle, savcıyla, avukatla bu kadar husumet içerisinde davranışlara girilmesi doğru değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin işlerliği için hukuka aykırılıkların giderilmesi gerekir. Bu da yargı erginin bağımsız ve tarafsız olması şartıyla olur. Yargıda bağımsızlık ve tarafsızlık ortadan kaldırılmıştır. Hukuk güvenliği yok edilmiştir." diye konuştu.

İHRAÇ KARARINI VERENLER DE BİR GÜN HUKUKA İHTİYAÇ DUYACAK

İhraç kararı verenlerin de günün birinde hukuka ihtiyaç duyacağını vurgulayan Besler, şunları kaydetti: "Hakimlerin, savcıların, avukatların, üst düzey bürokratların yargı önüne çıkmaması gibi bir durum yok. Ama adil bir yargılanmanın gerçekleşmesi için bu yargının tarafsız ve bağımsız olması gerekiyor. Bu tür davranışları kınıyorum. Hukukun ilkelerini koruyanlar başımızın üstündedir, korumayanlar da ne halleri varsa görsün. Bu kararı verenler de en sonunda, günün birinde hukuka ihtiyaç duyacaklar. Bizim halkımızın, ülkemizin refah ve saadetinin hukuka önem vermekle, hukukun üstünlüğü kabul etmekle ve hukukta eşitliğin sağlanmasına inanan bir kişiyim. Bunun aksini kabul etmek, içime sindirmek mümkün değil."
CİHAN
<< Önceki Haber TBB Başkan Yardımcısı: Yargıda bağımsızlık ve tarafsızlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER