TBB Başkanı Feyzioğlu: Ülkenin ayakta kalması için hukuk ve adalet şart

TBB Başkanı Feyzioğlu: Ülkenin ayakta kalması için hukuk ve adalet şart

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de yaşayan 78 milyon insanın birlik ve beraberliğinin adalet, hukukun üstünlüğü ve demokrasi paydasında sağlanabileceğini söyledi.

Türkiye'nin ayakta durması için daima adaletli olunması gerektiğini ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalınması gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, "Adalet mülkün temelidir. Mülk demek ülke demektir, bu ülkenin ayakta kalması için daima hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye, insan haklarına bağlı olunması şarttır. Türkiye'nin 78 milyon vatandaşıyla birliğini, beraberliğini adalet, hukukun üstünlüğü, demokrasi paydasında sağlayabiliriz." dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Sur ilçesinde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin de yaşamını yitirdiği terör saldırısında şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. Feyzioğlu, önce dün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonda şehit düşen Özel Harekat polisi Mustafa Katırlı'nın cenaze törenine katıldı. Daha sonra beraberindeki heyetle Çiftaslan'ın merkez Dulkadiroğlu ilçesi Turan Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret eden Feyzioğlu, buradan baro binasına geçerek gazetecilere gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Vatanın boş sözle, hamasetle korunamayacağını vurgulayan Feyzioğlu, devletin ayakta durması için daima adalete, hukukun üstünlüğüne bağlı kalınması gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin ateş çemberinde olduğunu anlatan Feyzioğlu, şunları söyledi: "Vatan sağ olsun ancak unutmayalım vatan boş sözle, hamasetle korunmaz. Akılla, stratejiyle, ilkeli duruşla korunur. Biz bir taraftan; 'devleti yıkmayın' diyoruz, 'devleti yıkamazsınız' diyoruz, 'buna da izin vermeyeceğiz' diyoruz diğer yandan da devletin ayakta durması için biz hukukçular çok iyi biliyoruz ki adalet mülkün temelidir. Mülk demek ülke demektir, bu ülkenin ayakta kalması için daima hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye, insan haklarına bağlı olunması şarttır. Türkiye'nin 78 milyon vatandaşıyla birliğini, beraberliğini adalet, hukukun üstünlüğü, demokrasi paydasında sağlayabiliriz. Gün kavga etme günü değil, gün el ele verip ortak aklı bulma günü. Etrafımız ateş çemberi iken, içeride her gün bir ocağa ateş düşerken birbirimize ihtiyacımız var. Kavgaya değil birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var."

"RUSYA'NIN VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK PEK ÇOK BASKISI VE YANLIŞ DAVRANIŞI VAR"

Türkiye ile Rusya arasında uçak düşürme olayından sonra tırmanan gerilime de değinen Feyzioğlu, iki ülkenin aynı coğrafyada olduğunu anımsattı. Rusya'nın ülkesindeki Türklere yönelik uluslararası hukuku ihlal eden pek çok baskı ve yanlış davranışta bulunduğunu savunan Feyzioğlu şunları kaydetti: "Rusya'nın vatandaşlarımıza yönelik hem kendi hukukunu, hem uluslararası hukuku ihlal eden pek çok baskısı ve yanlış davranışı var. Ancak Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir, Rus vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında bir Türk vatandaşı gibi temel haklara sahiptir. Rusya'nın bunu örnek alarak bizim vatandaşlarımıza da kendi ülkesinde uluslararası hukuku, temel insan hakları hukukunu ve öncelikle kendi hukukunu doğru düzgün uygulamasında fayda vardır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin içişinde gözümüz yoktur, Rusya'nın da Türkiye'nin iç işinde, Türkiye'nin iç barışında bir rahatsızlık duymak yerine tam aksine desteklemek için gayret göstermesi gerekir. Sorunların çözümü şiddetle değil, herkes gider Rusya ile Türkiye bu coğrafyada komşudur ve bu anlayışla hareket edilmesini biz bekleriz." CİHAN
<< Önceki Haber TBB Başkanı Feyzioğlu: Ülkenin ayakta kalması için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER