TBF başkanlık seçimi için oy kullanma işlemi başladı


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi başladı.

Olağanüstü Genel Kurul açılış ve saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından mevcut yönetim mali, faaliyet ve denetleme raporunu açıkladı.

Oy kullanımı öncesi konuşan Harun Erdenay, basketbolcu bir aileden geldiğini ifade ederek, "Alt yapılarda başladığım kariyerim uzun yıllar devam etti. Yönetimin her kademesinde bulundum. Bu sporun A'dan Z'ye her noktasını yaşadım. Bütün tecrübelerini basketbolun ilerlemesi için kullanmak istiyorum." dedi.

Bir süper lig projesinin olduğunu söyleyen Erdenay, "Bunun için de isim sponsorunu çoktan buldum. Ligimiz süper lig olmayı hak ediyor. Süper Lig olunca 2. Lig 1. Lig adı altında 3. Lig 2. Lig adı altında olacak. Ligimiz üst seviyede. Bir başka projem hakemler üzerine. Hakemlerimizin de değerini artırmak, motive etmek için yavaş yavaş profesyonelleşmeye gideceğiz. Alt yapı projelerine önem vereceğiz. A takımda oyuncuların daha fazla yer almasını sağlamak için kulüplere bir takım maddi destekler vereceğiz." diye konuştu.

Harun Erdenay'ın ardından konuşan diğer başkan adayı Lütfi Arıboğan ise farklı bir zihniyetten bahsettiği için aday olduğunu söyledi. Temel prensipleri, zihniyeti değiştirmek istediğini kaydeden Arıboğan şunları söyledi:

"Kulüplerimizi, basketbolun paydaşlarını basketbolun merkezine almak istiyorum. Yukarıda empoze eden bir federasyon altta da ona uyan ne olduğunu bilmeyen, hiçbir şeyden haberi olmayan kulüp istemiyorum. Şeffalığı, hesap verilebilirliği, adaleti temel değerler olarak ortaya koymak istiyorum. Biz ligleri markalaştırarak ayrı bir ürün olarak organize etmek ve pazarlamak istiyoruz.

İsmiyle, markasıyla, formatıyla, takım sayısıyla, rengiyle, sponsorlarıyla ve televizyon yayınlarıyla. Bunu yapabilmemiz için kulüpler birliğini kurmamız lazım. Lig birliklerini kurmamız lazım. Yoksa nasıl birlikte hareket edeceğiz. Aynı şeyin devamı olmak istemiyorum. Sponsorluk anlaşmalarında, ticari anlaşmalarında kulüplerimizin haberi yok. Bedellerinin ne olduğu aşağı yukarı biliniyor. Bütün kulüplerimizi gezdim. Gelirlerin ne olduğu bilinmiyor, nasıl dağıtıldığı bilinmiyor. Bunların hepsinin değiştirilmesi gerekiyor."
CİHAN
<< Önceki Haber TBF başkanlık seçimi için oy kullanma işlemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER