CHP'li vekil: Ayakkabım 90 TL AKP'li vekil: İkinci el mi?

Türkiye Büyük Millet Meclis’inde (TBMM) iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında "kimin ayakkabısının daha pahalı olduğu" tartışması yaşandı.

CHP'li vekil: Ayakkabım 90 TL                            AKP'li vekil: İkinci el mi?

TBMM'de 'pahalı ayakkabı' tartışması yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şehirlerde açılan AVM’lerin bazı mesleklerin unutulmasına neden olduğunu ifade etti.

"MAŞALLAH AYAKKABILARINIZ PAHALI"

Ağbaba, "AVM'ler esnafı bitirdi maalesef. AKP döneminde en çok büyüyen şey, çok uluslu marketler, çok uluslu AVM'ler değerli arkadaşlar. Artık şehirde esnaf kalmadı. Malatya'da AVM sayısı artıyor, esnaf sayısı azalıyor. Bir şeyin daha sayısı artıyor değerli milletvekilleri, ikinci el ayakkabı satan, ikinci el ceket satan, ikinci el gömlek satan esnafların sayısı artıyor. Sizler bunları bilmezsiniz, AKP'li milletvekilleri. Sizlerin giydiği gömlekler, kravatlar bin dolarlık, 2 bin dolarlık, maşallah ayakkabılarınız pahalı." diye konuştu.

AK Parti sıralarındaki milletvekillerinin kendisini dinlememesine sinirlenen Ağbaba, "Sizler bu işten anlamazsınız, dinlemeyin beni! Bilmezsiniz siz, tuzunuz kuru... Siz anlamazsınız bu işlerden, giydiğiniz kravatlara, ceketlere bakınca anlaşılıyor. Esnafın derdini bilmezsiniz. Ne zaman hatırlarsınız esnafı? Oy almaya gelirken..." sözleri AK Parti sıralarından tepki ile karşılandı.

KÜRSÜDEN 90 LİRALIK AYAKKABISINI GÖSTERDİ

"Çıkar ayakkabını bakalım, en az 500 dolar, çıkar." diyen Ağbaba’ya Hasan Turan, "Ceketim 150 lira." diye karşılık verdi.

Ağbaba, devamında, "Bak, salladığın tespih en az 500 lira, çıkar, çıkar bakacağım, çıkar bakacağım değerli arkadaşlar. Sizin tuzunuz kuru..." diye karşılık verdi.

AK Partili Ayşe Sula Köseoğlu'nun da, "Seninki ikinci el ayakkabı mı?" diye sorması üzerine Ağbaba, kürsüde ayakkabısını AK Parti sıralarına göstererek, "Bakın, benim ayakkabım 90 lira, 90..." diye cevap verdi.

Köseoğlu’nun "İkinci el mi?" diye sormasının ardından Ağbaba, "Ayakkabım 90 lira, bak, 90 lira, bak istiyorsan. Gömleğim 60 lira, senin gibi 2 milyarlık takım elbise giymiyorum." diye cevap verdi.
<< Önceki Haber CHP'li vekil: Ayakkabım 90 TL ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER