"TBMM gündemi, halkın gündemiyle paralel olursa siyaset kurumu güç kazanır"

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 15 2015
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 14'üncü birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yönetiyor. Görüşmelere geçmeden önce konuşma yapan Hamzaçebi, 26'ncı Yasama Döneminin siyasi parti gruplarına, milletvekillerine ve bütün vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 14'üncü birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi yönetiyor. Görüşmelere geçmeden önce konuşma yapan Hamzaçebi, 26'ncı Yasama Döneminin siyasi parti gruplarına, milletvekillerine ve bütün vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

"Meclisimizin gündemi halkın gündemiyle ne kadar paralel olursa siyaset kurumu o kadar güç kazanır, siyaset kurumu ne kadar güç kazanırsa meşruiyet tartışmalarını o kadar az yaparız veya hiç yapmayız." diyen Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Başlangıçta sadece siyasal eşitlik kavramına dayanan demokrasi teorisi, tarihsel süreçte fırsat eşitliği kavramıyla zenginleşti, güçlendi. Demokrasi, meşruiyet, eşitlik, adalet. Bütün bu kavramların hepsi birbirini tamamlar, biri olmadan diğerini düşünemeyiz. Bugün demokratik meşruiyet alınan kararların, kabul edilen yasaların arkasında Parlamento iradesinin varlığı yanında bu karar ve yasaların adil olmasıdır da aynı zamanda. Bu konuda hükûmetlere düşen görev yanında parlamentolara da, ülkemiz için ifade edecek olursak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de büyük görev düştüğünü düşünüyorum. Başta demokratik ve laik cumhuriyetimizin en yüce kurumu olan, çatısı altında görev yapmakta olduğumuz bu Meclisi kuran ve ilk başkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Birinci Meclis'ten bugüne kadar görev yapmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini saygıyla anıyor, şimdi hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum, şehit ve gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum."

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmasının bütün toplumu gururlandıran bir olay olduğunu dile getiren Hamzaçebi, "2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alarak ülkemize ilk kez fen bilimlerinde Nobel Ödülü alma gururunu yaşatan 'Bu ödülü memleketime ve Cumhuriyet devriminin başlattığı eğitime borçluyum.' diyerek bu onuru milletimize armağan eden, ülkemizin yetiştirdiği nadide bilim insanlarından Profesör Doktor Aziz Sancar Hocamızı burada Türkiye Büyük Millet Meclisi adına kutluyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir