TBMM yasama yılı açılış programı milletvekillerine gönderildi


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yasama yılı 1 Ekim'de açılıyor. Yaklaşık 6 aydır çalışmayan TBMM, 1 Ekim'de açılıp yeniden kapanacak. TBMM yasama yılı açılış programı milletvekillerine gönderildi. Yasama yılının açılacağı 1 Ekim akşamı resepsiyon da verilmeyecek.

7 Haziran'daki milletvekili seçimleri sebebiyle 4 Nisan 2015'te tatile çıkan TBMM, 7 Haziran seçimleri sonrasında sadece 8 gün toplanabildi. 8 günde TBMM'de, milletvekili yemini, başkanlık divanı oluşumu, Lübnan ve Suriye-Irak tezkereleri ile RTÜK'e üye seçimi yapıldı.

Meclis, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı için 1 Ekim'de toplanacak. Açılış programı milletvekillerine gönderildi. Programa göre, TBMM Genel Kurulu, Anayasa'nın 93. maddesinde düzenlenen 'Toplanma ve tatil' başlıklı, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi, her yıl Ekim ayının ilk günü kendiliğinden toplanır' hükmü uyarınca 1 Ekim Perşembe günü toplanacak.

Meclis'teki törenler, saat 14.00'de TBMM Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak. TBMM Genel Kurulu, 2. Yasama Yılı açılış toplantısı için saat 15.00'de bir araya gelecek. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, birleşimi açtıktan ve sunuş konuşmasını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdim edecek. Daha sonra İstiklal Marşı okunacak. Ardından ise Erdoğan, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açış konuşmasını yapacak. Bu yıl, geçen yılların aksine yasama yılının açılacağı 1 Ekim akşamı resepsiyon verilmeyecek. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM yasama yılı açılış programı milletvekillerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER