TBMM'de Haydarpaşa Garı tartışması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 24 2019
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti ve CHP grupları arasında İstanbul'daki Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının kiralanmasıyla ilgili ihaleye ilişkin tartışma yaşandı.
TBMM’de AK Parti ve CHP’li vekiller arasında İstanbul’daki garların ihalesiyle ilgili tartışma çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Daha düşük teklif verdiği halde, ‘Hayır, daha fazla verene vermeyeceksin, ben Büyükşehirim, bana vereceksin’ diyen, böyle mızıkçılık yapan çocuk gibi bas bas bağıran bir durum var” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Fransa, İngiltere’de şehirleriyle özdeşleşmiş binaları, meydanları o belediyelere mi veriyorlar, yoksa Macron’un, İngiltere’yi yöneten başbakanın çocuğunun vakfına mı veriyorlar” diye konuştu.
TBMM Genel Kurulu’nda, “Gümrük Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif”in birinci bölümündeki maddeler kabul edildi, ikinci bölümünde yer alan maddeler üzerinde görüşmelere geçildi.
Teklifin ikinci bölümü üzerinde grubu adına söz alan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul’daki Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının kiraya verilmesi ihalesinin şaibeli olduğunu iddia etti.
Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bu konuda son kararı yargının vereceğini söyledi. Akbaşoğlu, “Daha düşük teklif verdiği halde, 300 bin lira teklif veren için ‘Hayır, daha fazla verene vermeyeceksin, ben Büyükşehirim, ben daha az verdim, bana vereceksin’ diyen, böyle mızıkçılık yapan çocuk gibi bas bas bağıran bir durum var” diye konuştu.
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in KKTC konusunda “Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor” ifadelerini anımsatan Akbaşoğlu, “Rahmetli Erbakan ile Ecevit’in Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaptıkları sırada şehitlerimizin kemiklerini sızlatan Tunç Soyer’e ne cevap vereceksiniz?” dedi.
ÖZEL: CHP KAZANDI DİYE LÜKS KON
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







