TBMM'den Avrupa Parlamentosu'nun kararına sert tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 16 2015
Paylaş
X Post
Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Sözde Ermeni Soykırımı konusunda aldığı karara Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) de tepki gösterdi.

TBMM’den yapılan açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nun 1915 olayları konusunda 15 Nisan 2015 tarihinde kabul ettiği kararı, her bakımdan fevkalade talihsiz buluyor ve esefle karşılıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamaya AKP, CHP ve MHP grupları imza atarken HDP grubunun imzası ise yer almadı.
TBMM’den yapılan Meclis Başkanı Cemil Çiçek imzalı yazılı basın açıklamasında, “Avrupa Parlamentosu’nun Osmanlı İmparatorluğu’nun tüm İmparatorluk halkı için trajik olan bir dönemine yönelik seçici ve tek taraflı yaklaşımını bir kez daha ortaya koyduğu, Birinci Dünya Savaşı koşullarında Anadolu’daki tüm halkların çektiği acıya duyarsız kalarak sadece Ermenilerin acılarını yücelttiği bu yakışıksız karar, kabulü mümkün olmayan yok hükmünde bir karardır.” denildi.
Açıklamada “Bu kararıyla Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği adına hukuka aykırı şekilde adeta yargılama yetkisini eline alarak, ülkemize ilişkin tarihsel gerçekle bağdaşmayan haksız suçlamalarda bulunmakta ve kanaat üzerinden insafsızca hüküm vermektedir. Parlamentonun, kendini tarihçilerin ve uluslararası mahkemelerin yerine koyarak tarih yazması ve soykırım gibi çok ciddi bir suç hakkında hüküm vermesi, hem insan haklarını, hem adaleti, hem de tarih ve hukuku hiçe sayması anlamına gelmektedir.” şeklinde vurgu yapıldı.
Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı sırasında, diğer Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı herkes gibi yaşadıkları acıları paylaşmanın tabiatıyla bir insanlık vazifesi olduğu dile getirilen açıklamada “Ancak bu acıları, evrensel değerleri göz ardı ederek ve uluslararası hukuku çarpıtarak, siyasi amaçlarla ve Türkiye karşıtlığı için istismar etmek kesinlikle kabul edilemez. Avrupa Parlamentosu, çağrılarımıza rağmen, sorunu derinleştirmeyi tercih etmekte, konunun tarafsız ve bilimsel şekilde araştırılmasından kaçınan Ermeni tarafını bu yönde diyaloğa teşvik etmek yerine iki toplum arasındaki uçurumu daha da derinleştirmektedir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaşlar birbirlerini ifşaladı: Cem Küçük ROK'un lüks araçlara çöküşünü anlattı2.Buluşmadan Rusya-Çin sarsılmaz ilişki mesajı çıktı3.Haluk Levent'ten sevenlerine üzücü haber: Yoğun bakıma kaldırıldı4.Avrupa ülkelerinden Gazze filosu aktivistlerine yapılan muameleye tepki!5.İngiltere jet yakıtında rotayı Rusya'ya çevirdi

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER











