TBMM'den İsrail’e şok boykot!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 8 2023
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) restoranlarında, kafeteryalarında ve çay ocaklarında boykot amacıyla İsrail'in Gazze'ye karşı savaşına destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmayacağı duyuruldu. TBMM açıklamasında şirketlerin adı verilmezken, Reuters bir kaynağa dayandırdığı haberinde Coca-Cola ve Nestle ürünlerinin menülerden kaldırıldığını aktardı.
TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gazze'de masum insanları katleden İsrail'in savaş suçlarına açıkça desteğini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik toplumsal duyarlılığa destek verilmesi” kararı alındığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un talimatıyla “İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçuna destek veren şirketlerin ürünlerinin Meclis kampüsü ve tesislerindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağı” kaydedildi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada ise herkesi boykotu takip etmeye çağırdı:
Açıklamada ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un talimatıyla “İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçuna destek veren şirketlerin ürünlerinin Meclis kampüsü ve tesislerindeki lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında satılmayacağı” kaydedildi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada ise herkesi boykotu takip etmeye çağırdı:
"TBMM'de İsrail'in bu saldırganlığına destek veren şirketlerin hiçbir ürününü kullanmayacağız, bundan sonra da almayacağız, aldıklarımızı da atacağız. Ordulu hemşehrilerim, bugünün sonuçlarından birisi de şu olsun, sizden istirhamımız, Allah rızası için sadece lanet okumak, sadece 'Şunlar şöyle olsun, böyle olsun' demek yetmez. Bu katliama destek veren şirketlerin ürünlerini bundan sonra almayacağız ve aldırmayacağız."
Haberi aktaran Reuters, bu iki şirketin soru talebine cevap vermediğini de belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı5.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...


