Tecritteki avukata insanlık dışı muamele

Silivri Cezaevi’nde ileri böbrek rahatsızlığına yakalanan ve 71 gün sonra ameliyat izni verilen komiser Özdil’in avukatı Murat Keçeci de aynı zulmü yaşıyor.

Tecritteki avukata insanlık dışı muamele

Tekirdağ’daki algı operasyonda tutuklanan Keçeci de böbrek rahatsızlığına yakalandı. Keçeci’nin tahliye talebi “Kanser değil ya” denilerek reddedildi. İleri derecede böbrek rahatsızlığına rağmen 71 gün boyunca ameliyat olmasına izin verilmeyen tutuklu komiser Ahmet Özdil’in avukatı Murat Keçeci de müvekkiliyle aynı kaderi paylaştı.

Özgür Düşünce'den Cihan Acar'ın haberine göre, paralel safsatasıyla 8 Aralık’ta Tekirdağ’daki iş adamlarına yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Keçeci, cezaevinde müvekkili Özdil gibi böbrek rahatsızlığına yakalandı. Ölüm riski bulunan Keçeci’nin ameliyat edilmesi gerektiğini belirten Tekirdağ Barosu Başkanı Huriye Altay Erol, “Ameliyat olması için vücut doku yapısının makul seviyeye inmesi bekleniyor” dedi.

AMELİYAT OLMASI ŞART
Tekirdağ’da 8 Aralık 2015 günü Trakya Genç İşadamları Derneği’ne yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Murat Keçeci, tutuklandığı günden beri Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tecrit altında tutuluyor.

Keçeci, önceki gün böbreklerinden rahatsızlanarak Edirne’ye sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucu ameliyat olması gerektiği söylenen Keçeci, böbreklerindeki iltihaptan dolayı ameliyat edilemedi. Tekrar cezaevini gönderilen Keçeci’nin durumuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Erol, Keçeci’nin durumunu onlarca mahkum ve tutuklunun hayatını kaybettiği 19 Aralık 2000’deki Hayata Dönüş Operasyonu’na benzetti.

Erol, Keçeci’nin tutuksuz yargılanması için talepte bulunduklarını belirten Erol, “Durumu çok ciddi ama ameliyat olursa inşallah yaşayacak. Hayata döndürme operasyonu gibi adeta. Çok abartılı bir cümle gibi gelebilir ama gerçekten öyle. Tutuksuz yargılanırsa en azından sağlıklı koşullarda kalacak. Ameliyat olabilmesi için vücut doku yapısının makul seviyeye inmesi bekleniyor” dedi.

BÖBREĞİNİN BİRİ ÇALIŞMIYOR
Kececi’nin durumu takip ettiklerini belirten Erol şöyle devam etti: “Çok yakın bir ölüm riski yok ama çok vahim derecede böbrek kaybı var. Zaten birisi hiç çalışmıyor. Akciğer enfeksiyonu da var. Hastalığının bu kadar ilerlemesine göz yumuldu, kriz halinde hastaneye götürülmüş. Kayden tecritte değil ama fiilen tecrit altında tutulmuş. 3 kişilik bir hücrede soğuk ve olumsuz koşullarda tutuluyor.”

SAVCILIKTAN İLGİNÇ SAVUNMA
Hastalığının ortaya çıkmasının ardından Murat Keçeci’nin avukatları tahliye talebinde bulundu. Keçeci’nin avukatı Fatih Şahinler, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı’nın “Kanser değil ya” dediğini ileri sürerek tahliye talebinin reddedildiğini açıkladı. Şahinler, “Demek ki cezaevinden ambulansla bile çıkmak yok. Ancak cenaze arabasıyla çıkmaya izin var” dedi.

71 GÜN BOYUNCA AMELiYAT iZNi VERiLMEDi
Paralel safsatasıyla görevden alınıp tutuklanan Komiser Ahmet Özdil, Silivri 6 No'lu Cezaevi'nde böbrek hastalığına yakalandı. İki çocuk babası Özdil'e cezaevi yönetimi 71 gün boyunca ameliyat izni vermedi. Basının gündeme getirdiği skandal sonrası, ameliyat izni verilen Özdil bu seferde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin keyfi tutumu nedeniyle mağdur oldu.

Hastane yönetimi tutuklu koğuşunun tadilatını bahane ederek ameliyatı erteledi. Gelen tepkiler üzerine Özdil ameliyat edilerek böbreklerini kaybetmekten son anda kurtarıldı.
<< Önceki Haber Tecritteki avukata insanlık dışı muamele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER