TED Rönesans Koleji'nden 'Geleceğin Sporcuları'na destek

TED Rönesans Koleji'nden 'Geleceğin Sporcuları'na destek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Sportofit Performans Akademi işbirliğinde hayata geçirilen 'Geleceğin Sporcuları' yetenek seçimi projesinin ilk adımı TED Rönesans Koleji'nde atıldı. Proje kapsamında, çocukların bilimsel değerlendirme yöntemleriyle, yetenekli olduğu spor branşına yönlendirilmesi ve desteklenmesi hedefleniyor.

Çocukların fiziksel ve mental gelişimindeki olumlu etkileri nedeniyle, sporu eğitiminin ayrılmaz bir parçası haline getiren TED Rönesans Koleji, bu kapsamda 'Geleceğin Sporcuları' yetenek seçimi projesinin ilk pilot uygulamasına ev sahipliği yaptı.

'Geleceğin Sporcuları' projesi ile 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılında okullarda bilimsel yöntemlerle sportif yetenek seçimi yapılacak. Bu çalışma doğrultusunda; öğrencilerin motorik özelliklerinin ve sportif yeteneklerinin beden eğitimi öğretmenlerince tespit edilmesi ve sporda yetenekli olduğu branşların belirlenmesi esas alınıyor. Projenin amacı yetenekli öğrencilerin saptanarak yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi ve desteklenmesi şeklinde tanımlanıyor. Sporda ülkemizin uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil edilmesi, olimpiyatlara daha fazla sayıda sporcuyla katılması ve daha çok madalya alması hedefleniyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Sportofit Performans Akademi işbirliğinde hayata geçirilen 'Geleceğin Sporcuları' yetenek seçimi projesi sporda başarının temelinin, yetenekli çocukların zamanında keşfedilmesi ve uygun branşa yönlendirilmesi olduğundan hareketle tasarlandı. Yaratıcı Çocuklar Derneği sanat ve bilimin yanı sıra spor alanında da faaliyet göstererek öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İtalya, Brezilya ve Türkiye'de alt yapıda yetenek seçimlerindeki uzmanlığıyla ve Filenin Sultanları ile kazandığı büyük başarılarla tanınan Spor Bilimci Marco Motta, projenin ilk adımı için TED Rönesans Koleji'nin pek çok spor branşının yapılmasına olanak sunan kampüsünde TED Rönesans Koleji Beden Eğitimi öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Etkinlik, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Sporfit Performans Akademi Kurucusu Prof. Dr. İbrahim Yanmış, Kano Federasyonu Başkanı ve spor bilimci Prof. Dr. Sami Mengütay, spor bilimci Dr. Ali Demir'in katılımıyla gerçekleşti.

TED Rönesans Koleji Kurucu Genel Müdürü İpek Ak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlarken, sporun pek çok dalıyla da erken yaşta tanışmaları ve bu alandaki yeteneklerini keşfetmelerine büyük önem veriyoruz. Çocuklarımız okulumuzda bulunan spor salonu, beden eğitimi ve jimnastik salonları ve basketbol sahaları ile sporu günlük yaşamın bir parçası haline getirerek hayata hazırlanıyor. Bu nedenle spor yapma kültürünün erken yaşlarda oluşması ve başarı örneklerinin çoğalmasına verdiğimiz önemle, 'Geleceğin Sporcuları' projesine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber TED Rönesans Koleji'nden 'Geleceğin Sporcuları'na destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER