Tehlikeye açık davet!

Şanlıurfa'nın Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan Mehmet Saçlı İlkokulu, okulların açıldığı günlerde tadilata girdi.

Tehlikeye açık davet!

Şanlıurfa Mehmet Saçlı İlkokulu'nda okulların açılmasıyla birlikte onarıma girmesi de bir oldu. Öğrencilerin eğitime devam ettiği okulda bina içindeki tadilatlar sebebiyle bahçesi moloz yığınları ile dolu. Okulun çatısında da onarım başlatan Milli Eğitim Müdürlüğü tehlikeye davetiye çıkarmakla eleştiriliyor. Üst üste dizilen kiremitlerin en basit bir rüzgârla aşağı düşeceğini belirten veliler, okulun açılmasından sonra başlayan onarıma tepki gösteriyor.

Eğitim görmenin ölüme meydan okumakla eşdeğer hale geldiği okulun durumu içler acısı. Bahçesi moloz yığınları ile dolan okulun çatısında toplanan kiremit taşları tehlike saçıyor. Sinekliklerin takılı olduğu pencerelerde kuşların yuva yaptığı görüldü. Veliler okulların açıldığı bu günlerde onarımın başlamasına tepki gösterdi. Okul velisi Sinan Tatmaz, "3 aylık tatilde herhangi bir onarım yapılmadı, okullar açılınca onarım başladı. Çatıyı görüyorsunuz, tuğlalar toplanmış herhangi bir çocuğun üstüne düştükten sonra mı hakkımızı arayacağız bu ülkede. Okul pislik içinde. Yağmur yağınca okul damlıyor, çocuklar ıslanıyor. Yarın çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz?" dedi.

2015-2016 eğitim öğretim yılının sıkıntılar içinde başladığını dile getiren Veli Müslüm Türkmenoğlu da "Çatıdaki onarım devam ediyor. Yarın buradaki çocuklar teneffüse çıktığı zaman bu tuğlaların kafasına düşmeyeceğini garanti edecek yetkili var mı? Tatilde unutmuş olmalılar ki eğitim başladıktan bir hafta sonra bu tadilatı yapıyorlar. Hiçbir koruyucu önlem alınmamış. Güvenlik önlemleri alınmamış, geleceğimiz olan çocukların geleceği tehlikeye atılıyor." şeklinde konuştu.

Abdullah Girit isimli veli de okulun eskiden beri sorunlu olduğunu ifade ederek, okuldaki sorunlar nedeniyle çocuğunu okuldan aldırdığını söyledi.
<< Önceki Haber Tehlikeye açık davet! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER