Tek bacağıyla kayak yapıyor

Kayseri'de tek bacağı ile kayak yapan sporcu görenlerin ilgisini çekti.

Tek bacağıyla kayak yapıyor

Kayseri'de 15 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağını kaybeden Ampute Milli Takımı futbolcusu, beden eğitimi öğretmeni 25 yaşındaki Feyyaz Gözüaçık, yüzme antrenörlüğünün yanı sıra tek bacağı ile kayak yapıyor.



Geçirdiği trafik kazası ardından kaldırıldığı hastanede sağ bacağı diz üstünden kesilen Feyyaz Gözüaçık, yaşama küsmedi. Ampute futbola ilgi duyan, Kayseri'deki seçmelerden sonra Ampute Milli Takımı'na çağırılan ve birçok maçta forvet oynayan Gözüaçık, şöyle dedi:

"Çıktığım her maçta Türkiye'yi gururla temsil ettim. Engelli kontenjanından, Beden Eğitimi yüzme bölümünü bitirdim ve yüzme antrenörü oldum. Özellikle engelli kardeşlerimi, sporculara yüzme öğretmeye devam ediyorum ve yaklaşık 1 yıldır da kayak sporu yapıyorum. Amacım, Türkiye'nin ilk engelli kayak sporcusu olmak ve olimpiyatlarda madalya kazanmak."

Gözüaçık, Türkiye'de engelli kayağı branşı olmadığını ancak, kendisinin kayak yapmak istediğini vurgulayarak, "Şu anda iyi bir durumda ilerliyoruz. Kayak Federasyonumu ile iyi ilişkiler kurup önümüzdeki yarışlara hazırlanmaya çalışıyorum. İnşallah daha iyi olacak" diye konuştu.
<< Önceki Haber Tek bacağıyla kayak yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER