Tekerlekli sandalyeye oturan ünlüler, engellilerle basket oynadı


Bakırköy Belediyesi tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında ünlü isimler, tekerlekli sandalyelere oturarak engellilerle basketbol oynadı.

Bakırköy Belediyesi tarafından Yeşilyurt Spor Kulübü'nde düzenlenen organizasyonda BJK RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile ünlü isimler gösteri maçı yaptı. Ünlü isimlerin, engelli basketbol takımı ile yaptıkları maçta eğlenceli anlar yaşandı. Etkinliğe
Anıl İlter, Aras Aydın, Arzu Oruç, Berk Oktay, Burak Sarımola, Cihan Ercan, Emre Kızılırmak, İsmail Demirci, Melih Selçuk ve Tuğba Özay gibi ünlüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan programda, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu etkinliği katılan sanatçı ve sporculara plaket verdi. Törenin ardından tekerlekli sandalyelere oturan ünlüler ile engelli sporcular gösteri maçı yaptı.

Kendisi de tekerlekli sandalyede maça katılan Başkan Kerimoğlu, şöyle konuştu: "Bir Galatasaraylı olarak Beşiktaş takımını ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Engelliler için farkındalık ve duyarlılık oluşturmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Şu gerçeği asla unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Her sağlıklı birey birer potansiyel engellidir. Engellilerin sorunlarına duyarlılık göstermeliyiz. Karşı takımdaki arkadaşlarımız lig şampiyonu onların karşısında tabi ki zorlanacağız. Tahmin ediyorum ki dostluk kazanacak ama Beşiktaş takımının bizi çok ezmemelerini maç öncesi onlardan rica ettim."

Etkinliğe katılarak engelli sporcularla fotoğraf çektiren Tuğba Özay, "Kolay bir şey değil. Onların yaşama azmine hayranlık duyuyorum. Tüm engellerin Sevgi ve ilgi ile aşıldığını görüyorum. Gördüğünüz gibi hepsinin yüzünde bir gülümseme, bir yaşama bağlılık var. Muhakkak birçoğunun içinde fırtınalar kopuyor ama bu azimleri bizlere ışık oluyor. Ne olursa olsun bu hükümetin de engelli vatandaşları için yapmış olduğu atılımları da yadsımamak gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kendisinin amatör olarak basketbol oynadığını anlatan oyuncu Emre Kızılırmak ise "Burada tekerlekli sandalyeli basketbol maçı yapılacak. Karşımızda Beşiktaş takımı var. Onlar yıllardır tekerlekli sandalyede profesyonelce oynuyor tabi bizim durumumuz ortada. Bizim için ilk olacak tekerlekli sandalyelere oturup basketbol oynamak. Onların karşısında hiçbir şansımız yok." diye konuştu.

BJK RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kaptanı Aytaç Ercan ise "İnşallah buraya gelenlere güzel bir maç izletiriz. Engelliler gününün bir günle kısıtlanması anlamsız geliyor bana. İnşallah her gün normal insanlar, engelli insanlara yardım etmek için çaba sarf eder, elinden gelen yardımı gösterir ve mutlu mesut yaşarız." temennisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Tekerlekli sandalyeye oturan ünlüler, engellilerle basket... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER