Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayrabolu hizmet binası açıldı

9 yıl önce Samanyolu Haber

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayrabolu hizmet binası, törenle açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende, kentte yaşayan herkesin kendileri için çok önemli olduğunu ancak Hayrabolu''nun özel bir yeri bulunduğunu söyledi.

İlçenin 698 bin dönüm tarım arazisi, 98 bin dönüm merasıyla mevcut yüzölçümüne göre en büyük tarım arazisine sahip olduğunu aktaran Albayrak, şöyle konuştu:

"Tekirdağ’da bin 212 köy yolunu asfaltlayacağız. Şehirde ne varsa köyde de olacak. 1 Mart’tan itibaren ihalelerimiz bitmiş olacak ve müteahhitler çalışmaya başlayacak. Artık köyden şehre, şehirden merkeze ulaşım çok kolay olacak. TESKİ 257 köy, 23 belde ve 11 İlçenin altyapı ve kanalizasyon sorunlarını çözmek için önemli bir faktördür. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet binamız Hayrabolu ilçemize hayırlı uğurlu olsun."

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ise tarım potansiyeli olan Hayrabolu''da hem tarımsal üretim hem de tarım makineleri üretimi kümelenmiş bir durumda olduğunu söyledi.

Hayrabolu’da  hayvancılık da yapıldığını anlatan Orta, hayvancılıkla uğraşan işletmelere ve vatandaşlara suyu yüzde 50 daha ucuza vereceklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından hizmet binası Albayrak, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,  Orta ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından açıldı.