Tekne faciası: 5 ölü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan geçmek isteyen göçmenleri taşıyan sürat teknesi battı.

Tekne faciası: 5 ölü

Olay, dün akşam saatlerinde Kayalaraltı mevkiinde meydana geldi. Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasadışı yollardan geçmek isteyen ve sahilden denize açılan kaçakları taşıyan sürat teknesi, 500 metre açıkta olumsuz hava koşulları nedeniyle alabora oldu. Afganistan ve İran uyruklu göçmenler, tekne batmadan hemen önce telefonla Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arayıp yardım istedi. Bunun üzerine Küçükkuyu Beldesi'nden bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, 1'i bebek olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaştı. Ekipler olay yerinde 9 kişiyi de sağ olarak kurtardı. 

Faciada 3 yakınını kaybeden Afgan uyruklu kadının feryatları yürekleri dağladı. Küçükkuyu Beldesi'ne getirilen 9 kişiden sağlık durumu kötü olan 3'ü ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kurtarılan göçmenlerin, 2 kişinin kayıp olduğunu bildirmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1 helikopter ve 3 bot ile bölgede arama ve kurtarma çalışması başlattı.

DHA
<< Önceki Haber Tekne faciası: 5 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER