Teknik patronlardan derbi mesajı: Kazanan Adana olacak

Teknik patronlardan derbi mesajı: Kazanan Adana olacak

PTT 1. Lig'de cumartesi günü Adanaspor ile Adana Demirspor arasında oynanacak Adana derbisi öncesi her iki takımın teknik direktörleri ilk defa biraraya gelerek dostluk mesajı verdi. Her iki teknik direktör, maç sonu kazananın Adana olacağının altını çizerek, herkesin derbinin keyfini çıkarmasını istedi.

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın ile Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, hafta sonu yapılacak Adana derbisi öncesi Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen programda bir araya geldi. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda basının karşısına çıkan iki hoca dostluk mesajları verirken, Arın da Özköylü'ye Adanaspor formahediye etti.

Programda konuşan TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, derbi maçın Adana için önemli olduğunu söyledi. İki takımın ligde bugüne kadar 50 kez karşı karşıya geldiklerini hatırlatan Poyraz, iki takımın hocalarının ilk kez bir derbi öncesi biraraya geldiğini anlattı. Poyraz, derbide Adana'nın dostluğunu, güzelliğini, her iki takımın ortaya koyacağı güzel tribün performansını ve dostluk mesajlarını Türkiye'ye anlatacaklarını dile getirdi.

ÖZKÖYLÜ: DOSTÇA, ARKADAŞÇA, KARDEŞÇE BİR MÜCADELE OLACAK

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adana Demirspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, her iki takımın da Adanalılara, Türkiye'ye iyi bir müsabaka izlettireceğini söyledi. Sahada dostça, arkadaşça, kardeşçe bir mücadele olacağından şüphesi olmadığının altını çizen Özköylü, taraftarın bunun keyfini çıkarmasını istedi. Binlerce kişinin, onbinlerce kişinin 3-5 kişiye teslim olmamasını isteyen Özköylü, şöyle konuştu:

"Bana göre Adana şehri için, bu şehirde yaşayan herkes, her iki camiayı temsil eden taraftarı, yöneticisi içindeki herkes için bu derbi büyük bir şans. Türkiye'nin hangi şehrinde İstanbul, İzmir hariç derbi oynanıyor, öyle bir imkân var mı? Bakın hep beraber bu heyecanı yaşıyoruz, şehir olarak bunun heyecanını yaşıyoruz, bundan herkes keyif almalı. Niye birbirini çok büyük sıkıntılara koyacak, birbiriyle kavga edecek, geçmişte yaralamalar olmuş, belki ölümler olmuş bunlara hiç gerek olmadığını düşünüyorum. Neticede 90 dakikalık bir maç, bu maçtan keyif almak lazım. Neticede Adana kazanacak, başka kimse kazanmayacak. O yüzden de bu taraftan bakılırsa herkesin daha duyarlı olacağını düşünüyorum. Bu şansı herkes iyi kullansın, keyif alsın, bu derbinin tadını çıkarmaya baksın."

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın da sahadaki rekabetin sahada kalması, dostluğun dışarıda devam etmesinin güzel olduğunu söyledi. Bir ilk olarak derbinin örnek olmasını istediklerini anlatan Arın, dostça, centilmence geçmesini temenni etti. Bu tür derbiler sonrası yaşanan olayların camialara mal edilmemesini isteyen Arın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de de Avrupa'da 3-5 kişinin yaptığı bütün şeyler camialara mal ediliyor. Bunun önüne geçmek için kendimizi feda etsek, keşke son bulacağını bilsek kendimizi feda ederiz. Bunların son bulması için o kişilerin çok duyarlı olması lazım. Bunlara tek yapacağımız çağrı, biraz daha bu konularda dikkatli olsalar çok daha iyi olacağını düşünüyorum."

Bu arada derbi öncesi Adanaspor'da Yiğitcan'ın sakatlığı devam ederken, Emre Uğur ise kart cezalısı olduğu için hafta sonu yapılacak derbide forma giyemeyecek. Turuncu beyazlılar'da Merthan, Cem ve Renan'ın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Adana Demirspor'da ise cezalı bulunmazken, Ozan, Anıl Sar ve Emrullah'ın sakatlıkları devam ediyor. Anıl antrenmanlara başlarken, oynayıp oynamayacağının ise hafta sonu netlik kazanacağı açıklandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Teknik patronlardan derbi mesajı: Kazanan Adana olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER