Akıllı telefon almayı düşünenlerin dikkatine!

Almadan önce bu haberi mutlaka okuyun...

Akıllı telefon almayı düşünenlerin dikkatine!

Samsung ve Android akıllı telefon pazarında hala lider ama Çin’li üreticiler arkadan hızla yaklaşıyor. Yüksek performanslı ve uygun fiyatlı akıllı telefon ürünlerinin sayısı arttıkça, akıllı telefon pazarı büyümeye devam ediyor. Araştırma firması Gartner’ın 2014 yılı üçüncü çeyrek raporu bunu gösterir nitelikte. Normal telefonların satışlarında düşüş görülürken, akıllı telefonların satışları bu dönemde %20.3 kadar artmış durumda.

Gartner raporunda bunun sebebinin akıllı telefonların ucuz olanların fiyatlarının, artık normal cep telefonlarının pahalı olanları ile aynı seviyelere gelmesi olduğunu söylüyor. İnsanlar uygun fiyatlı bir akıllı telefona yatırım yapmayı daha mantıklı buluyorlar. Gartner’ın bu yöndeki öngörüsüne bakılırsa, 2018 yılında satılan her 10 telefondan 9’u akıllı telefon modeli olacak.

2014’ün üçüncü çeyreğinde küresel pazarda lider, %24.4 oranlık payı ile hala Samsung. İkinci sırada %12.7 oran ile Apple geliyor. Bu ikiliyi hızla yükselen grafikleri ile Çin’li üretici üçlüsü Huawei, Xiaomi ve Lenovo takip ediyor. Bu üçünün toplam pazar payı, 15.5 ile Apple’dan bile fazla. Samsung yavaş yavaş pazar payında düşme kaydederken, Çin’li üreticiler bu dönemde paylarını %4.1 oranında yükselttiler.

Mobil işletim sistemi alanında Android hala küresel olarak %83.1 oranla ilk sırada. Bu durumun değişmesi de yakın zamanda pek mümkün görünmüyor. Apple’ın iOS işletim sistemi %12.7 paya sahipken, Windows Phone ise sadece %3 orana hükmedebilmiş. BlackBerry ve diğer seçeneklerin payı %1’in bile altında artık.

Gartner bu yılbaşı döneminde Apple’ın iPhone 6 ve 6 Plus modellerinde rekor satışlar bekliyor. Yurtdışı pazarlara hızla açılmaya devam eden Çin’li üreticiler ise kesinlikle küçük görülmemeli diye uyarıda bulunuyor.

<< Önceki Haber Akıllı telefon almayı düşünenlerin dikkatine! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER