Akıllı telefon kullanıcılarına müjde

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısını sevindirecek bir haber geldi. Bütün kullanıcıların şikayetçi olduğu derde, deva bulundu.

Akıllı telefon kullanıcılarına müjde

Fotoğraf, video, eposta, oyun, internet erişimi ve onlarca farklı uygulama derken bir bakmışız, akıllı telefonumuzun depolama alanı doluvermiş. Bu gibi durumlarda bir temizlik yapmak şart ama nereden başlamalı?

Eğer akıllı telefonunuzda depolama alanı sıkıntısı yaşıyorsanız öncelikle cihazınızın ne kadar dolu olduğunu ve hangi uygulamaların daha çok yer kapladığını öğrenmelisiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

iPhone: Ayarlar > Genel > Kullanım

Android: Ayarlar > Depolama

Windows Phone: Ayarlar > Telefon Depolama Alanı

BlackBerry: Seçenekler > Cihaz > Depolama

1. Fotoğraf ve Video: Yaklaşık olarak bir dakikalık HD video 80 MB, bir fotoğraf dosyası ise 4 MB büyüklüğündedir. Eğer her gün düzenli olarak video ve fotoğraf çeken bir kullanıcıysanız 8 veya 16 GB’lık bir akıllı telefonun depolama alanını birkaç ay içerisinde tüketmek işten bile değil. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken en iyi çözüm cihazınızdaki görüntüleri düzenli olarak harici bir depolama alanına aktarmak. Unutmayın! Sosyal ağlara yüklediğiniz fotoğraflara ve birbirinin benzeri pozlara hiç ihtiyacınız yok, gereksiz tüm fotoğrafları silin. Ayrıca Dropbox veya Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google+ gibi bulut uygulamaları da kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar verilerinizi, internette size özel bir hesapta saklayabilir ve tekrar erişmek de kolaydır.

2. Uygulamalar: Akıllı telefonunuzdaki yüzlerce uygulamanın kaç tanesini sıklıkla kullanıyorsunuz? Çoğu uygulamanın boyutu büyük olmasa da, zamanla sayılarının artmasıyla birlikte depolama alanınızı tüketir. Uzun zamandır kullanmadığınız veya kullanmayı artık düşünmediğiniz uygulamaları hemen silin! Özellikle oyun uygulamaları cihazınızda hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük yer kaplayabilir.

3. E-postalar: Gelen veya giden ekli e-postalar cihazınızda zamanla büyük yer kaplamaya başlar. Lüzumsuz e-postaları silme alışkanlığı edinmenizde yarar var. Ayrıca cihazınızdan kontrol ettiğiniz e-posta hesaplarını azaltma, e-postalarınızı internet tarayıcısı üzerinden kontrol etme veya dosyaları cihazınızda saklamayı durdurma yollarını da tercih edebilirsiniz.

4. Müzik: Müzik dinlemeyi kim sevmez? Ama müzik dosyaları da tıpkı fotoğraf ve video gibi cihazınızda çok yer kaplar. Örneğin 4 dakikalık bir müzik dosyası aşağı yukarı 5 MB büyüklüğündedir. 200 şarkı yaklaşık 1 GB’lık yer kaplar. Tüm müzik arşivinizi yanınızda taşımaya gerek yok, dinlemediklerinizi silin. Eğer internet veri paketinize güveniyorsanız Spotify veya Deezer gibi online müzik servislerini de kullanabilirsiniz. Veya sevdiğiniz radyo kanalını dinlemeye ne dersiniz?

5. İnternet Tarayıcı: Eğer uzun zamandır internet tarayıcı belleğinizi temizlememişseniz şimdi tam zamanı. Telefon ayarlarınızdan tarama geçmişinizi ve önbelleği temizleyin. Bu dosyalar fotoğraf veya müzik kadar yer kaplamaz ama, cihazınızı ne kadar hafifletirseniz o kadar iyi.

6. Harici Bellek Kartı: Android, BlackBerry veya Windows kullanıcısı iseniz, birçok farklı cihaz modelinde microSD harici bellek kartı seçeneği bulunmaktadır. 32 GB’lık bir harici bellek kullanarak binlerce dosya ve uygulamayı bu bellekte saklamanız mümkün. Böylece cihazınızın dahili hafızasından büyük bir yer tasarruf etmiş olacaksınız. 


ZAMAN
<< Önceki Haber Akıllı telefon kullanıcılarına müjde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER