Akıllı telefon pazarına Türk damgası

Made in Turkey damgası yabancı üreticiyi korkutuyor...

Akıllı telefon pazarına Türk damgası

Made in Turkey damgalı yerli telefonlar kalitesi ve uygun fiyatıyla son bir yılda pazarın yüzde 10’unu ele geçirdi. Artık 4G, NFC, yüksek çekirdek, güçlü kamera ve Ultra HD’de dünyaya göz dağı veriliyor.

Cas­per ile baş­la­yıp Vo­da­fo­ne, Turk­cell, Ave­a ve Ves­te­l’­le de­vam eden yer­li te­le­fon ata­ğı ya­ban­cı­la­rı iyi­ce kor­kut­ma­ya baş­la­dı. Ge­çen yıl pa­za­ra gi­rer gir­mez yüz­de 10’luk pa­yı ka­pan yer­li­le­rin bu yıl bu ora­nı yüz­de 100 ar­tır­ma­la­rı bek­le­ni­yor.

PAZAR DİNAMİKLERİ DEĞİŞTİ

4G, NFC, iş­lem­ci, çe­kir­dek, RAM ve ba­tar­ya gü­cü, üs­tün ar­ka ve ön ka­me­ra öze­lik­le­riy­le Sam­sung, No­ki­a, HTC, LG ve Sony gi­bi dün­ya dev­le­ri­ne mey­dan oku­yan Ma­de in Tur­key mar­ka­lı ürün­ler, Pa­zar di­na­mik­le­rin­de kök­lü de­ği­şim­le­re yol açı­yor. Tek­no­lo­ji­de dün­ya dev­le­ri­ni ya­ka­la­yan ve bu­nu en uy­gun fi­yat avan­taj­la­rıy­la taç­lan­dı­ran yer­li ci­haz­lar ken­di­ne has özel uy­gu­la­ma­la­rıy­la da dik­kat çe­ki­yor­lar.

SATIŞLARDA PATLAMA VAR

Bugün'ün haberine göre, tek­no­lo­ji ma­ğa­za­lar zin­ci­ri Gol­d’­un Pa­zar­la­ma Mü­dü­rü Kı­lınç Or­han Er­de­mir, yer­li te­le­fon­la­ra sa­hip çık­tık­la­rı­nı an­la­ta­rak özel­lik­le tak­sit sı­nır­la­ma­sı son­ra­sı 1000 li­ra­nın al­tın­da­ki yer­li te­le­fon sa­tış­la­rın­da pat­la­ma ya­şa­dık­la­rı­nı ifa­de et­ti.  

Ma­de in Tur­key mar­ka­lı ci­haz sa­tış­la­rı­nın her yıl yüz­de 100 art­tı­ğı­na dik­kat çe­ken Er­de­mir, yer­li pa­zar pa­yı­nın en geç iki yı­la ka­dar yüz­de 20’ye ula­şa­ca­ğı­nı ön­gör­dük­le­ri­ni kay­det­ti.

EN İYİLERİNİ ÜRETİYORUZ

Bun­da tak­sit sı­nır­la­ma­sı­nın da et­ki­si ol­du­ğu­nu kay­de­den Er­de­mir “En iyi te­le­fon­la­rı biz de üret­me­ye baş­la­dık. Es­te­tik, ka­li­te­li ek­ran, güç ve hız an­la­mın­da dün­ya mar­ka­la­rı­nı ya­ka­la­dık. Va­tan­daş da bu nok­ta­da bi­linç­le­ni­yo­r” di­ye ko­nuş­tu.


<< Önceki Haber Akıllı telefon pazarına Türk damgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER