Artık hayatımız 3 boyutlu! Buna bayılacaksınız

Artık hayatımız 3 boyutlu! Sevdiklerinize 'ne hediye alsam?' diye düşünmeyin. Siz hayal edip tasarlayın, 3D yazıcı teknolojisi kısa sürede ve uygun fiyatla sizin yerinize yapsın..

Artık hayatımız 3 boyutlu! Buna bayılacaksınız

Teknolojinin hızla ilerlediği ve birçok yeni ürünün ortaya çıktığı günümüzde artık istenilen her şeye imkanlar ölçüsünde ulaşmak mümkün. Bunun en güzel örneğini de teknolojinin son harikası 3D yazıcılar oluşturuyor. Bu teknoloji harikasının yaptıklarına adeta bayılacaksınız ve hemen kendiniz için veya sevdiklerinize bir hediye yapacaksınız! 'Nasıl' diye sormayın, hayal etmeniz yeter...

3D YAZICIYLA KENDİNİZİN VEYA SEVDİKLERİNİZİN FİGÜRÜNÜ YAPIN

Türkiye'nin ilk ve tek 3D Dükkan ve Cafe'si "3Dörtgen"i sizler için ziyaret ettik ve ilginizi çekecek bilgiler edindik. '3D yazıcıyla neler yapılabilir? diye sorduğumuzda, 3Dörtgen mağazasının sahibi Furkan Bakır, "3D printer neyi yapamaz diye soru geldi, cevap veremedik!" şeklinde dikkat çekici bir açıklamada bulundu. İçinde bilyelerin bulunduğu Rulman'dan, hareketli objelerin bir kerede basımına, mimari eserlerden ilginç oyunlara, çeşitli etkinlik gözlüklerinden akıllı saat bilekliklerine, çizgi film karakterlerinden kendinizin ya da sevdiğiniz birinin minik figürlerine, Taç Mahal prototipinden Sultan Ahmet Camii maketine ve aklınıza ne geliyorsa her şeyi 3D yazıcı vasıtasıyla üretilebiliyor. 

HEM ÖZEL, HEM ZAMAN TASARRUFLU, HEM DE UCUZ!

Ucuz ama seri üretime göre pahalı 3D yazıcısıyla çıkarılan ürünler için, 'Avantajı ne? Neden buna gerek duyayım ki? diye düşünülebilir. Ama bu ürünler kişiselleştirilebilir olmasıyla, bir mağazadan alınan ürüne göre çok farklı avantaja sahip. Çünkü nasıl bir şey istiyorsanız, öyle bir malzeme ortaya çıkıyor. Ayrıca zamandan tasarruf ve maliyet getirisi de cabası. Mesela en basitinden telefonunuza bir kılıf mı lazım oldu? Bir alışveriş mağazasından 30-40 TL'ye alabileceğiniz telefon kılıfını, 3D yazıcıdan kendi tasarım ve istediğiniz eklemelerle 2-3 TL gibi uygun bir fiyata alabilirsiniz. 

'AT YENİSİNİ AL' DEVRİ BİTSİN

Bu teknolojinin son gözdesinin bir başka dikkat çekici yanı ise; kapalı kutu içinde kapalı kutu gibi üretimi zor olan şeyler de tek parça halinde üretilebiliyor. Belki de en hoşunuza gidecek getirisi, kıymetli veya artık üretimi olmayan bir eşyanızın kırılan kaybolan herhangi bir parçasını sadece hayalinizdeki tasarımını yaparak üretimini yapabilirsiniz. 'At yenisini al' şeklindeki tüketici toplum alışkanlıklarının yerine eskilere özgü tamir etmeyi geri kazandırıyor.

SEVDİKLERİNİZE EN ÖZEL VE ANLAMLI HEDİYE!

Anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü gibi özel sayılan zamanlar için en anlamlı hediyeyi kendiniz, hayalinizdeki şekilde yapıp sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. 3D teknolojisinin 3-4 yıl içerisinde herkesin hayatına bir şekilde değeceğini söyleyen Furkan Bakır, herkesin ulaşmak isteyeceği ürünlere nasıl sahip olunabileceğini basit olarak, "Herhangi bir tasarım programı aracılığıyla ürünleri tasarlayıp modelleyin, modelledikten sonra 'stl.' uzantı şekilde kaydedip 3Dörtgen mağazasına e-posta gönderin veya elden ulaştırın." şeklinde ifade etti. 

EVİNİZDE KAZANÇ DA SAĞLAMAK MÜMKÜN

Malzemenin iş gücüne, tasarım ihtiyacına ve ürünün yoğunluğuna göre fiyatlandırma yapıldıktan sonra, birkaç gün içinde üretim tamamlanıyor.

İsteyen kişinin 950 Dolar ile 2700 Euro arasında fiyata sahip 3D yazıcılardan satın alıp evinde de üretim yapabilmesi ve hatta internet üzerinden satış yapabilip bir kazanç sağlaması mümkün olabilir.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Artık hayatımız 3 boyutlu! Buna bayılacaksınız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER