Bu Araba Oyunu Gran Turismo’yu Tahtından Edebilir: Project CARS

17 Mart 2015’te çıkması planan araba oyunları türündeki Project CARS, oyun dünyasını meraklandırmaya devam ediyor.

Bu Araba Oyunu Gran Turismo’yu Tahtından Edebilir: Project CARS

17 Mart 2015’te çıkması planan araba oyunları türündeki Project CARS, oyun dünyasını meraklandırmaya devam ediyor. Her geçen gün yeni bir videosu ya da görseliyle karşılaştığımız oyunun hakkında çıkan son haberleri paylaşıyoruz.

Slightly Mad Studios tarafında geliştirilen ve araba yarışı simülasyonu olarak tasarlanan Project CARS, ilk olarak 2012 yılında duyuruldu. Piyasaya çıkışı birçok kere ertelenen bu oyunda bu ertelemelerin sebebi yeni nesil oyun konsollarının ortaya çıkışı olarak açıklandı. Gran Turismo gibi efsanevi bir oyunla karşılaştırmak henüzanlamlıdır bilinmez fakat ortaya çıkan görsel ve videolar açıkçası biraz düşündürücü.

PC, PS4, Xbox One ve Wii U gibi yeni nesil konsollara çıkacak olan oyunun eski nesil oyun konsolları tarafından da destekleneceği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde ünlü oyun platformu STEAM’de ön satışa konulan oyunun oldukça ilgi gördüğü de öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. İçinde 67 sürülebilir araba ve dünya üzerindeki birçok ünlü yarış pistinin bulunacağı oyunda yer alan pist sayısı ise 52 olarak açıklandı.

2012 yılında oyunun sanal gerçeklik teknolojisi Oculus Rift için de destek verdiği ortaya çıkınca oyun dünyasında daha çok tanınır hale gelen Project CARS’ın, araba oyunları seven oyuncuların oyun deneyimlerini etkilemeyi hedeflediği aşikar.

Simülasyon Oyunlarına Dair

Araba yarışı oyunları 2 alt türe ayrılır. Arcade oyunlar adı verilen, gerçekçilikten daha çok eğlencenin ön planda olduğu oyunlar ve gerçekçiliğin çok daha ön plana çıktığı simülasyon oyunları. Simülasyon oyunlarda fizik kuralları büyük önem taşırken görselliğin, animasyonların ve efektlerin gerçeğe yakın olması hedeflenir. Böylece oyuncuya gerçek bir sürüş deneyimi yaşatmak amaçlanır. Bu türün kuşkusuz ki en çok bilinen oyunu Gran Turismo’dur. Efsanevi oyun serisi, simülasyon oyunlarını anlatmak için verilebilecek en iyi örnek olmakla birlikte dünya çapında da büyük bir üne sahiptir. 

Açıklamalara göre Project CARS oyununun yapımcıları da gerçekçiliği en yüksek seviyede tutmak için Oli Webb ve Nicolas Hamilton gibi ünlü F1 yarış pilotlarıyla oyunu test etmişler. Bu da oyundaki gerçekçiliğin ve oyun dinamiklerinin ne kadar ciddiye aldığını göstermektedir.

Dünya üzerindeki birçok araba oyunu, türlü platformlar üzerinde yer almaktadır. Mobil oyun konsolları, masaüstü bilgisayarlar üzerinden Oyun Gemisi http://www.oyungemisi.com/araba-oyunlari/gibi Flash oyun portalları ya da PlayStation 4 gibi yeni nesil oyun platformları ve daha başka birçok noktada araba oyunları karşımıza çıkmaktadır. Hızı, becerikliliği ve dikkati esas alan bu türün ilk çıktığı 1970’lerden günümüze uzanan süre boyunca büyük gelişme gösterdiği görülmektedir. Araba oyunları, 2 boyutlu piksel piksel oynanan oyunlardan devasa boyuttaki neredeyse gerçekmiş gibi görünen Project CARS türü oyunlara dönüşümü sırasında birçok oyuncunun eğlenmesine ve iyi zaman geçirmesine sebep olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.




<< Önceki Haber Bu Araba Oyunu Gran Turismo’yu Tahtından Edebilir: Project... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER