Bu mesaja cevap vermeyin!

Cep telefonunuza “Borcunuzdan dolayı yasal takip başlatılacaktır” diye mesaj gelirse inanmayın.

Bu mesaja cevap vermeyin!

Vatandaşların www.sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlere göre, kart bilgilerinizin peşinde olan art niyetli kişiler cep telefonunuza yasal takibe alındığınıza dair bir mesaj atıp sizin aramanızı bekliyor. Daha sonra ise takibin kapatılması için kart bilgilerinizi istiyorlar. Bu dolandırıcılığa inanların sayısı hiç de az değil.
 
 
Cep telefonunuza “Borcunuzdan dolayı yasal takibe alındınız. Bizi arayınız” şeklinde bir mesaj gelirse ne yaparsınız. Bu mesaja inanıp arayanlar karşılarına çıkan kişinin borcun kapanması için kendilerinden kart bilgilerini aldıklarını ve hesaplarından habersiz para çekildiğini şikayet ettiler. İşte yaşanan mağduriyetlerden bazıları şöyle:
 
Kart Bilgilerinizi Vermeyin!
 
“Telefonuma, kullanmadığım bir operatöre ait borçtan dolayı adlı takip başlatılacağı ve acil aramam gerektiği mesajı geldi. Aradım borcun kapanması için kredi kartı bilgilerimi istedi. Benim operatörüm o değil dedim ama ısrarla kart bilgilerimi istedi. Hemen belirtilen operatörü aradım borcum olmadığı ve ciddiye almamam gerektiği söylendi.Ara ara aynı numaradan sms geliyor.Dikkatli olun sakın kart bilgilerinizi vermeyin. ”
 
Sakın İnanmayın
 
“Cep telefonuma yasal takibe alındığıma dair bir mesaj geldi. Mesajda belirtilen numarayı aradım. Borcun takibe girmeden kaldırılması için para istedi. Bu borç nerden çıktı?  Dedim yanıt veremediler. Kendisinin sıfatı ve pozisyonunun ne olduğunu söylemeyen bir şahıs benimle argo ve tehditvari konuştu. Neye istinaden bundan bahsedip insanlardan para koparıyorlar? Buna benzer çok mağdur olduğunu internetten takip ettim ve tüketici haklarına yasal takibe başvuracağım.”
 
Gelen Mesaja Dikkat
 
“Bana bir mesaj geldi. Sayın ilgili gecikmiş  fatura borcunuz için icra takibi başlanacağından derhal aramalısınız. 2007 yılında ben hattımı kapamıştım. Gsm operatörümü aradım borcumun olmadığı söylenildi. Aman dikkatli olun.”
 
Bunları Sakın Yapmayın!
 
Bu yöntemle dolandırılan kişilerin sayısının hızla arttığına dikkat çeken Şikayetvar uzmanları, vatandaşları “Kredi kartınızla ilgili bilgiler hakkında size bir telefon ya da e - mail geldiğinde online ya da telefonla gizli bilgilerinizi vermekten kaçının. Cevap vermek yerine siz bankanızı arayın. Firmalar borç ödeme işlemleri için telefondan kredi kartı ve kimlik bilgilerinizi istemez” şeklinde uyardı.
 

<< Önceki Haber Bu mesaja cevap vermeyin! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER