Dünyaca ünlü video sitesi yeniden kapatıldı

Dünyaca ünlü video sitesine erişim yeniden engellendi...

Dünyaca ünlü video sitesi yeniden kapatıldı

Dünyanın en popüler video sitelerinden Vimeo mahkeme kararıyla erişime kapatıldı.

Siteye erişmeye çalışan kullanıcılar “Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 08.01.2014 tarihli 2014/23 D. İş ve / sayılı kararı ile erişime engellenmiştir.” mesajıyla karşılaşıyor.

Dünyada en çok ziyaret edilen yüz siteden biri olan Vimeo, 2004 yılında Zach Klein ve Jake Lodwick tarafından ABD’de kurulmuştu. Daha çok sanatsal videolarıyla diğer video kanallarından ayrılan video sitesi, bu özelliğiyle milyonlarca internet kullanıcısının beğenisini toplamıştı.

Vimeo Neden Kapatıldı?

Youtube’un en büyük rakibi olarak görülen video kanalı neden kapatıldığıyla ilgili bir resmi açıklama yapılmadı.

5651 sayılı İnternet yasasındaki tartışmalı maddeler ve bunun üstüne gelen Vimeo'ya erişimin kapatılması konusunda, İnternet suçları odağında link-içerikleri; tespit etme, teknik ve hukusal danışmanlık kapsamında Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ve web sitelerinden kaldırma hizmetleri sunan Pycow'un Genel Müdürü Burak Kebapçı şunları söyledi:

“Türkiye'de İnternet'i temel hak ve özgürlüklerin doğru biçimde yaşandığı bir platform olarak ele almak yasak veya engellemelerle olmamalıdır. 5651 sayılı yasaya ilişkin tartışmaları takip ederken dünyanın en büyük video içerik sitelerinden birisi olan Vimeo'ya Türkiye'den erişimin engellendiğini gördük. Zamanlama olarak yasanın da tartışıldığı bir sürece denk gelmesi toplumda daha hareretli tartışmalar da başlatabilir. Biz Pycow olarak ABD dahil bir çok gelişmiş ülkede İnternet yasalarını ve uygulamalarını yakından takip ediyoruz. Bir içerikten dolayı milyonlarca insanın faydalandığı bir siteye erişimi engelleme-kapama kararı çıkartılması en son karar olmakta... Burada, bilişim ve bilişim hukuku uzmanlığına ve danışmanlığına ihtiyaç var. Zira, tahminimizce ABD'den içerik yayını yapan bu önemli siteye iletişimsel ve süreçsel olarak tam olarak ulaşılamamış ve ilgili içerik kaldırılamadığı için sitenin yerel olarak kapatılması kararı çıkmış olabilir. Mahkeme kararını aldıran ister birey olsun ister kurum olsun, süreç yönetiminde hedef odaklı sonuç alınmak isteniyorsa mahkemeden önce bu işi global alanda profesyonelce yapan Pycow gibi şirketlere başvurmaları ve danışmanlık almaları bu tür olumsuz durumların da önüne geçilmesine mutlaka fayda sağlayacaktır”.

<< Önceki Haber Dünyaca ünlü video sitesi yeniden kapatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER