Dünyanın konuştuğu oyunun çıkmasına çok az kaldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya ilk çıkan fragmandan sonra oyun dünyasının büyük ilgisini çeken efsanevi Call of Duty: Advanced Warfare serisinin son oyununun çıkmasına birkaç gün kaldı.

Dünyanın konuştuğu oyunun çıkmasına çok az kaldı

4 Kasım’da çıkacağı duyurulan Call of Duty serisinin son oyunu büyük bir oyuncu kitlesi tarafından beklendiği biliniyor. Şimdi isterseniz oyunun açıklanan detaylarını inceleyelim.



3d oyunlar türündeki bu oyun, Sledgehammer Games tarafından yeni nesil oyun konsolları ve PC için hazırlandı. Oyunun PS3 ve Xbox 360 gibi eski nesil oyun konsollarına hazırlanma görevini ise High Moon Games stüdyosu üstlendi. Ünlü oyun şirketi Activision da oyunun dağıtımcılığını yapıyor.

Oyunun konusu 2054 yılında geçiyor. Bu da daha üst bir teknolojik altyapı ve silahlar demek oluyor. Teröristler dünyaya büyük bir saldırı düzenliyorlar ve 5 ülkede nükleer bomba patlatıyorlar. Ortaya çıkan tabloda devletlerin anlaşmasıyla savaşa Atlas Corporation adındaki bir askeri şirket girişiyor ve  teröristlere karşı mücadele etmeye başlıyor. 



Mayıs ayında yayınlanan oyunun fragmanında çok tanınmış bir isim kötü karakteri canlandırdı. Birçok filmden tanıdığınız ünlü aktör Kevin Spacey oyunda Jonathan Irons olarak karşınıza çıkıyor. Elbette oyundaki hali Kevin Spacey’nin 3 boyutlu çizilmiş bir görüntüsü. Troy Baker adındaki bir askeri canlandıracağımız oyunda aksiyon ve heyecan bizleri bekliyor olacak.

Oyundaki en büyük yenilikler savaş silahları ve kullanılacak olan teknolojik aygıtlar. Örneğin karakterlerimizin sahip olduğu teçhizatlar arasında ip fırlatan bir aygıt var ve bununla Örümcek Adam gibi binaların tepelerine uçabiliyoruz. Ayrıca karakterimizin bu ekipmanlar sayesinde daha hızlı ve dayanıklı olacağı da tahmin ediliyor.

Oyunun tek oyunculu modu gayet etkileyici görünüyor fakat asıl beklenen diğer serilerde de olduğugibi çok oyunculu modu. Yapımcılarının açıklamalarına göre oyunculara yepyeni bir çok oyunculu oyun deneyimi yaşatacak olan Call of Duty: Advanced Warfare’i daha hızlı ve daha heyecanlı bir oyun olarak tasarlanmış.



3D oyunlar dünyasında özellikle Kasım ayında birçok oyun çıkmak üzere. İşte bunlardan bir tanesi olan COD:AW oyununu, çıkacak oyunlar arasında en bekleneni olarak tanımlarsak hata etmiş olmayız.

Sledgehammer Games Hakkında
2009 senesinde Activision tarafından kurulan oyun stüdyosuCall of Duty: Modern Warfare 3oyununu geliştirmiştir. Çok beğenilen bu oyundan sonra COD: AW’ı geliştirmek için kolları sıvayan oyun şirketi bakalım bu oyunda da başarısını sürdürebilecek mi?

Kevin Spacey Hakkında 
1959 doğumlu iki Oscar sahibi aktörün oynadığı filmlerin arasında en çok tanınanlarına örnek olarak The Usual Suspects, American Beauty ve L.A. Confidential gösterilebilir. Bu günlerde House of Card dizisiyle adından söz ettiren aktörün Call of Duty: Advanced Warfare oyununda da kötü karakteri seslendirip hayat vermesi oyun severlerin oldukça ilgisini çekti.



3D Oyunlar Hakkında
Call of Duty serileri, Assassin’s Creed serileri, GTA serileri veya Need for Speed serileri gibi 3 boyutlu olarak hazırlanmış grafiklere sahip olan oyunların içinde bulunduğu genel türe 3d oyunlar denilmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle 2 boyutlu oyunların yerine geçen 3d oyunlar günümüzde birçok şekilde karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bilgisayarlara indirilen ya da çeşitli yollarla yüklenen 3d oyunlar, mobil cihazların da gelişmesiyle mobil oyunlar arasında da bulunmaktadır. 3d oyunlar aynı zamanda Flash ve Unity gibi grafik animasyon formatlarında geliştirilmektedir. Bu da birçok oyun portalında tarayıcı tabanlı, yani hemen oynanabilir oyunlar olarak var olmaları anlamına gelmektedir. Dünyada birçok oyun portalında yer alan 3d oyunlar, Türkiye’de de http://www.oyungemisi.com/3d-oyunlar/  Oyun Gemisi gibi oyun portallarında çok sayıda oyuncunun beğenisine sunulmaktadır.

<< Önceki Haber Dünyanın konuştuğu oyunun çıkmasına çok az kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER