Fuarda Türk markalar furyası esti

Teknoloji fuarına Tür­ki­ye­’nin glo­bal mar­ka­la­rı damga vurdu...

Fuarda Türk markalar furyası esti

Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı olan IFA’da, Vestel iki yeni akıltelefon, Beko da Grundig markasıyla 4K televizyonlarını tanıttı.

Ulus­la­ra­ra­sı bü­yük mar­ka­la­rın ye­ni­lik­le­ri­ni ta­nıt­mak için sa­bır­sız­lık­la bek­le­di­ği en et­ki­li tek­no­lo­ji fua­rı IFA 2014 ka­pı­la­rı­nı aç­tı. Al­man­ya­’nın baş­ken­ti Ber­li­n’­de dü­zen­le­nen fua­ra Tür­ki­ye­’nin glo­bal mar­ka­la­rı Be­ko ve Ves­tel dam­ga vur­du. İki mar­ka da stand bü­yük­lü­ğü­nü bir ön­ce­ki yı­la gö­re en az iki kat ar­tı­ra­rak bü­yük il­gi top­la­dı.

Yer­li te­le­fon­lar id­di­alı

Ves­tel, Türk mü­hen­dis­ler­ce ge­liş­ti­ri­len akıl­lı cep te­le­fo­nu Ve­nu­s’­ü ilk kez Ber­li­n’­de dü­zen­le­di­ği top­lan­tı­da gö­rü­cü­ye çı­kar­dı. "Ve­nus X" ve "Ve­nus V" ol­mak üze­re iki fark­lı mo­del­le sa­tı­şa su­nu­la­cak ci­haz­lar ye­rel içe­rik­ler­le ra­kip­le­rin­den ay­rı­lı­yor. Ci­haz­lar­da Mev­le­vi, Na­zar Bon­cu­ğu gi­bi özel ara ­yüz­ler yer alır­ken, mü­zik­le­ri çay­da çı­ra, mis­ket, Si­lif­ke­’nin yo­ğur­du, Üs­kü­da­r’­a Gi­der­ken gi­bi yö­re­sel me­lo­di­ler süs­lü­yor.

649 li­ra­dan baş­lı­yor

Ve­nus X kes­kin, Ve­nus V yu­var­lak  hat­lı ta­sa­rı­mıy­la dik­kat çe­ki­yor. Her iki mo­del­de 5.0 inç ve 5.5 inç ek­ran bü­yük­lük­le­ri ile si­yah ve be­yaz renk se­çe­nek­le­ri bu­lu­nu­yor.5 inç­lik te­le­fon, 22 Ey­lü­l’­den iti­ba­ren  649, di­ğe­ri ise 899 li­ra­dan sa­tı­şa çı­ka­cak.Te­le­fon­lar ay­rı­ca ope­ra­tör­ler­de de kon­trat­lı ola­rak tü­ke­ti­ciy­le bu­lu­şa­cak.

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google ile özel anlaşma

An­dro­id iş­le­tim sis­tem­li Ve­nus için Go­og­le­’la an­laş­ma ya­pan Ves­tel, Ves­tel Go­og­le ser­vis­le­ri­ni (Go­og­le Play) ya­sal ola­rak kul­lan­ma hak­kı­na sa­hip ilk Türk üre­ti­ci ol­du. Ve­nus 5.0 V ve 5.0 X, 4 çe­kir­dek­li Qu­al­comm iş­lem­ci­si ve uzun pil öm­rü ile ön pla­na çı­kı­yor. Ve­nus 5.5 V ve 5.5 X ise 4G özel­li­ği, NFC tek­no­lo­ji­si, 13 MP ka­me­ra­sı ve 4 çe­kir­dek­li 1.4 GHz Qu­al­comm Snap­dra­gon 400 iş­lem­ci­si ile dik­kat çe­ki­yor.

Verimlilik ve gelecek

Ar­çe­lik fua­ra Be­ko ve Grun­dig ile ka­tıl­dı. Be­ko ener­ji ve­rim­li­li­ğin­de ön­cü ev ürün­le­ri­ni ser­gi­ler­ken, Grun­dig ge­le­ce­ğin elek­tro­nik ev alet­le­ri­nin di­na­mik dün­ya­sı­nı zi­ya­ret­çi­le­rin be­ğe­ni­si­ne sun­du.

30 gün ta­ze­lik sağ­lı­yor

Bu kap­sam­da, Be­ko­’nun da­ha faz­la so­ğut­ma ve nem sağ­la­yan Ne­oF­rost tek­no­lo­ji­si ve 30 gü­ne ka­dar ta­ze­lik sağ­la­yan Ever­fresh böl­me­si­ne sa­hip buz­do­lap­la­rı dik­kat çek­ti. Yi­ne dü­şük ses­le ça­lı­şan ve yük­sek ener­ji ta­sar­ru­fu sağ­la­yan “P­ros­mart In­ver­tor Mo­tor"u, 20 de­re­ce­de da­hi hij­yen ve yüz­de 70 ener­ji ta­sar­ru­fu sağ­la­yan Co­olH­ygi­ene tek­no­lo­ji­si­ni içe­ren ça­ma­şır ma­ki­ne­le­ri, cam bar­dak­la­rın öm­rü­nü uza­tan Au­to Glass­Shi­eld tek­no­lo­ji­si­ni içe­ren bu­la­şık ma­ki­ne­le­riy­le öne çık­tı. Grun­dig de bu yıl, özel­lik­le 4K’­lı 48-65 inch ara­lı­ğın­da çok sa­yı­da Ul­tra HD TV al­ter­na­ti­fiy­le öne çı­kı­yor.

 Mar­ka ay­rı­ca uzak­tan ku­man­da edi­le­bi­len akıl­lı be­yaz eş­ya­la­rı, düğ­me­siz pro­jek­si­yon ışı­ğı ile kon­trol edi­le­bi­len bu­la­şık ma­ki­ne­le­ri, ocak ve as­pi­ra­tör­den olu­şan kon­sept ürün üç­le­me­si ve VUX(Vi­su­al User Ex­pe­ri­en­ce) tek­no­lo­ji­si ile fark oluşturuyor.

'Pa­yı­mı­zı ar­tır­dık'

Ar­çe­lik Ge­nel Mü­dü­rü Le­vent Çakı­roğ­lu, Be­ko­’nun, Av­ru­pa­’nın en bü­yük be­yaz eş­ya pa­za­rı Al­man­ya'da, son beş yıl­da, pa­zar pa­yı­nı iki ka­tın­dan faz­la ar­tı­ra­rak, en hız­lı bü­yü­yen be­yaz eş­ya mar­ka­sı ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.

Güçlü görüntü ve ses

Ar­çe­lik Al­man­ya Ül­ke Mü­dü­rü Mu­rat Şa­hin, Grun­di­g’­in "mü­kem­mel TV de­ne­yi­mi" stra­te­ji­si­ni şöy­le an­lat­tı: "Ye­ni TV se­ri­miz Ul­tra HD tek­no­lo­ji­si içe­ri­yor. 3840 x 2160 pik­sel­lik 4K UHD re­sim çö­zü­nür­lü­ğü ve 800 Hz’­lik Re­sim Dü­zelt­me ka­pa­si­te­si dik­kat çe­ki­yor. Ek­ran di­ya­go­nal bo­yut­la­rı 48 ve 65 inch ara­sın­da. DTS (Di­gi­tal Thea­ter Systems Inc.) ses tek­no­lo­ji­si ve güç­lü ho­par­lör­ler, zen­gin bir ses de­ne­yi­mi sağ­lı­yor. Ka­bin ta­sa­rı­mı da alü­min­yum mal­ze­mey­le ya­pıl­dı.

Android kavisli 4K TV

TP Vi­si­on, An­dro­id ile ça­lı­şan ka­vis­li ek­ra­na sa­hip ilk Phi­lips 4K Ul­tra HD TV ta­nı­tıl­dı. 139 cm (55 inç) Phi­lips 8900 4K mo­del ci­haz, yıl so­nu­na doğ­ru Tür­ki­ye­’de sa­tı­şa su­nu­la­cak.

Ar­ka­dan ay­dın­lat­ma­lı

Phi­lips 8900, ku­sur­suz gö­rün­tü ka­li­te­si ve üs­tün hız per­for­man­sı­nı bi­ra­ ra­da sun­mak için 6 çe­kir­dek­li ola­rak ta­sar­lan­dı. TV'de, ha­re­ket­ler­de
ku­sur­suz kes­kin­li­ği sağ­la­mak üze­re 1000 Hz Per­fect Mo­ti­on Ra­te Ul­tra ve Ul­tra Çö­zü­nür­lük özel­lik­le­ri bu­lu­nu­yor.

Ay­rı­ca Lo­cal Con­trast ve oda­da­ki or­tam ışı­ğı­na bağ­lı ola­rak LED ar­ka­dan ay­dın­lat­ma­yı di­na­mik ola­rak uyar­la­yan sen­sör ta­ban­lı bir tek­no­lo­ji olan Mic­ro Dim­ming Pro da kul­la­nıl­mış.

İşte en sağlam telefon

Birçok alanda dayanıklı cihazlar üreten CAT, yeni akıllı telefonu S50’yi tanıttı. Firmanın önceki akıllı telefonları gibi darbelere, suya, toza ve şoka dayanıklı yapıda üretilen S50, Android 4.4 Kitkat sürümünü kullanıyor.

CAT S50, 720p çözünürlüklü 4.7 boyutunda bir ekrana, 1.2 GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Cortex-A7 işlemcisine ve 8 MP kameraya sahip.

8 MP kamera

Telefon, teknik özellikleri ile orta segmente konumlandırılmış durumda ancak S50’yi özel yapan teknik özellikleri değil, neredeyse her türlü dış etkene dayanıklı olması.

8 çekirdekli Phablet

Hu­awe­i par­mak oku­yu­cu­lu ye­ni phab­let mo­de­li As­cend Ma­te 7'yi res­men du­yur­du. 6 inç­lik ek­ra­nın kul­la­nıl­dı­ğı phab­let­te, 1920x1080 pik­sel çö­zü­nür­lük ve 367 pik­sel yo­ğun­luk bu­lu­nu­yor.

Özel iş­lem­ci ter­ci­hi

Ci­haz, 157x81x7.9 mi­li­met­re­lik ta­sa­rı­mıy­la ol­duk­ça in­ce tu­tul­muş. Akıl­lı te­le­fon­da iş­lem­ci ta­ra­fın­da ise se­kiz çe­kir­dek­li HSi­li­con Ki­rin 825 iş­lem­ci­si ter­cih edil­miş.

32 GB da­hi­li ha­fı­za

1.8 ve1.3 GHz hı­zın­da ça­lı­şan iki fark­lı 4 çe­kir­dek­li iş­lem­ci­nin bir­leş­me­sin­den olu­şan yon­ga se­ti­ne Ma­li T628 GPU'su eş­lik edi­yor. 32 GB da­hi­li ha­fı­za­nın ko­num­lan­dı­rıl­dı­ğı ci­haz­da 2 GB RAM var.

Kalem modası geri geldi

Alcatel, kalemli telefonu Onetouch Hero 2 ile kendini gösterdi. 6 inçlik full HD ekrana sahip cihazda 2 GB RAM yer alıyor.  3100 mAh batarya ile dikkat çeken telefonda ayrıca 16 GB dahili depolama kapasitesi, 2GHz hızında çalışan MediaTek MT 6592 işlemci, micro SD kart bulunuyor.

Kalp odaklı akıllı saat tanıtıldı

Mo­to­ro­la, akıl­lı saa­ti Mo­to 360’ı gö­rü­cü­ye çı­kar­dı. Kalp ak­ti­vi­te­le­ri­ni ha­fı­za­sı­na alan sa­at, ki­şi­yi gün için­de ne ka­dar ve ne sık­lık­ta eg­zer­siz yap­ması ge­rek­ti­ği ko­nu­sun­da uya­rı­yor. Sa­at, ses­li ko­mut özel­li­ğiy­le ara­ma yap­ma/ ce­vap­la­ma, me­saj yollama, we­b’­de ge­zin­me ve ben­ze­ri im­kan­lar da sağ­lı­yor.

BUGÜN
<< Önceki Haber Fuarda Türk markalar furyası esti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER